Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik

9. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 187

9. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 187 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 187

Aşağıdaki görseller ve açıklamalardan hareketle verilen soruları cevaplayınız.

Çöl ve vahalardaki konargöçer yaşam şeklidir. Çadırlarda yaşayan bedevilerin hayatlarında develer çok önemli bir yere sahiptir. Bazen yağmacılık hareketleri görülse de bedevilikte temel geçim kaynakları avcılık ve takasa dayalı ticarettir. Kabileler hâlinde yaşayan bedeviler, Arapça’yı en duru ve doğru şekilde konuşurlardı. Bu nedenle şehirliler çocuklarını Arapça’yı doğru öğrenmeleri için bedevi ailelerin yanına gönderirdi.

Hadarilik (Şehirliler)
Arabistan’da görülen yerleşik yaşam tarzıdır. Köy, kasaba ve şehirlerde yaşayan hadariler, kendilerine mahsus mahallelerde kerpiçten veya taştan yapılmış evlerde otururlardı. Geçim kaynakları ise tarım ve ticaretti. Hadariler de kabile anlayışıyla kümelenmiş olarak yaşamalarına rağmen yönetim tarzları bedevilerinkinden farklılık gösterirdi. Kabile reisinin yönetiminden ziyade kabile meclisi tarafından yönetilir ve önemli kararlar oy çokluğuyla alınırdı.

1. Arap Yarımadası’nda bedevilik ve hadarilik şeklinde iki farklı yaşam tarzının görülme nedenleri neler olabilir?

  • Cevap: İnsanların yaşam koşullarını belirleyen en önemli etken ekonomik uğraşlarıdır. Ekonomi bu iki yaşam biçimini (bedevilik ve hadarilik) şekillendiren en belirgin uğraştır. Bedevilikte sosyal etkileşim hadarilikten daha azdır. Bunun sebebi bedevilerin sürekli göçebe bir hayat yaşamaları ve ekonomik uğraşlarıdır. Hadarilikte hayat şartları daha kolay ve imkânlar daha fazladır.

9. Sınıf Meb Yayınları Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 187 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!