Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik

9. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 102

9. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 102 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 102

2-II. deney düzeneğinde herhangi bir renk değişiminin olmamasının nedeni nedir?

  • Cevap: Nişasta büyük moleküllü olduğu için bağırsak dışına çıkamamıştır. Enzimler ise protein yapılıdır. Proteinler de büyük moleküllü maddeler olup bağırsak içerisine geçememiştir. Bundan dolayı nişasta sindirilerek glikoza dönüşmez. Kapta ve bağırsak parçasında glikoz olmadığı için glikoz ayracı olan benedikt çözeltisi herhangi bir renk değişimine neden olmaz.

3.II. deney düzeneğindeki enzimlerin bağırsak parçası içerisine konulsaydı ne gibi bir değişiklik olması beklenirdi? Açıklayınız.

  • Cevap: Nişasta ve nişastayı sindiren enzimlerin bir arada bulunması sonucu nişasta molekülleri sindirilerek yapı taşı olan glikoza dönüşür. Glikoz küçük moleküllü bir madde olduğu için bağırsak parçasından kap içerisine ortamlar eşitlenene kadar difüzyon ile geçer. Bu durumda benedikt çözeltisi hem kapta hem de bağırsak içerindeki glikozlara etki eder ve her iki tarafta da kiremit kırmızısı renk meydana gelir.

9. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 102 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!