Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Cevapları

Siyasetin toplumsal hayata etkileri nelerdir?

Siyasetin toplumsal hayata etkileri nelerdir? ‘a ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Siyasetin toplumsal hayata etkileri nelerdir?

Siyasetin toplumsal hayata etkileri nelerdir?

  • Cevap:  Siyaset, bizim dışımızda olan  istediğimizide hayatımıza katıp istediğimizde katmayacağımız bir şey değildir. Her ne kadar bize öyle gelse de aslında siyaset, hayatımızın her alanında yer alan bizim ilgimizlede, ilgisizliğimizlede  veya başkalarının ilgisi ve uğraşıyla  etkilenen ve şekillenen ortak toplum yaşantısının adıdır diyebiliriz. Bu yüzden siyasetten bağımsız bir hayat sahip olmak diye bişey yoktur.Siyaset bilmek ise asla sonu – izm le biten çeşitili ideolojilerle ilgili 100 lerce  kitap okumak ve karmaşık entellektüel laflar etmek değildir. Siyaset bilmek hayatın içinde olan herşeyle , kişinin kendi hayatını etkileyecek olan herşeyle ilgilenmesi onu şekillendirmeye çalışmasıdır. Bu bir hayvan veya eşya  hakkındada bile olabilir. Bu yüzden hayatımızı etkileyecek herşeyekarşı ilgisizliğimizde siyasettir aslında ilgilili olmamızda siyasettir. İlgilenirsek herkesle birlikte yaparız ilgilenmezsek birileri bizim adımıza yapar ve  bizde bunu alır yaşar sonuca katlanırız. Mühim noktada bu birilerin hayatınıza karışması ki bizi siyasete mecbur ve soumlu kılanda budur. Şu bir gerçek ki aslında kabul etsekte etmesekte hayatımızın hangi koşullarda ve hangi standartlarda geçeceğini siyaset belirler.

10. Sınıf Meb Yayınları Felsefe Ders Kitabı Sayfa 1 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!