9. Sınıf Tutku Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 65 Cevabı
2017 – 2018 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen kitaplardan biri de “9. Sınıf Tutku Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Bekir PINARBAŞI tarafından kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise Aysel GÜNEY tarafından yapılmış.
“9. Sınıf Tutku Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 65 Cevapları” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.
9. Sınıf Tutku Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 65 Cevabı
Dini temel kaynaklarından öğrenmemek toplumda ne gibi olumsuzluklara yol açar? Tartışınız.
- Cevap: Dini temel kaynakları 4 tanedir. Kuran, icma, sünnet ve kıyas. İnsanlar dini başka kitaplardan öğrenirlerse doğru olmayan yolara giderler ve doğru olmayan bilgilerle hareket ederler.
“Kim Kur’an’ı okur, ezberler, onun helalini helal, haramını haram kabul ederse Allah onu cennetine koyar…”
(Tirmizî, Fedâilül-Kur’an, 13.)
Yukarıdaki hadisi yorumlayınız.
- Cevap: Kur’an’ın emir ve yasaklarına uyan kişiler Allah tarafından cennet ile müjdelenirler. Peygamberlerin görevlerinden biri de budur. Bu şekilde insanlığı aydınlatırlar.
“…(Kur’an), bütün insanlığa bir açıklamadır; takva sahipleri için de bir hidayet ve bir öğüttür.”
(Âl-i İmrân suresi, 138. ayet.)
Kur’an’ın hidayet ve öğüt olması ne demektir? Tartışınız.
- Cevap:
- Hidayet Hakkı hak, batılı batıl olarak görüp doğru yola girmek, doğru yola iletmek, dalâletten ve batıl yoldan uzaklaşmak, iman etmek, Müslüman olmak, yol gösterici, Kur’an, tevhid gibi anlamlara gelir. Kur’an’da bizim doğru yola girmemiz batıl yoldan uzaklaşmamız demektir.
- Öğüt bir kimseye yapması ya da yapmaması gereken şeyler için söylenen söz, nasihat anlamına gelir. Kur’an’da birçok öğüt vardır, bize yapmamız ve yapmamız gereken şeyleri anlatır. Bu yüzden öğüt olması demektir.