Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Uncategorized

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 219

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 219 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 219

Aşağıda Şevket Süreyya AYDEMİR’in Tek Adam adlı eserinden bir parça verilmiştir. Bu parçayı Ümit Yaşarın Hayatı adlı metin ile tür, dil ve anlatım özellikleri bakımından karşılaştırınız.

  • Cevap:

MEKTEP HAYATI BAŞLIYOR
Selânik’te Şemsi Efendinin şahsiyeti o kadar popüler ve itibarlıydı ki, onun mektebi sadece Şemsi Efendi mektebi diye anılırdı. Şemsi Efendi ve o sıralarda gene o mektepte hoca olan Cudi Efendi, o devrin Selânik aydınları arasında tanınan, sevilen insanlardı. Bu şahsiyetler hakkında, o devrin Selânik hayatını hatıralar şeklinde yazılarıyla anlatan Ali Canip Yöntem, değerli bilgiler vermiştir. Hulâsa küçük Mustafa’nın, babası Ali Rıza Efendi’nin ısrarlı müdahalesiyle Şemsi Efendi mektebinde okuma hayatına başlayışı, onun bir talihi oldu ve o, bu talihinden faydalanmasını bildi. Mektebi sevdi. Derslerine meraklı ve çalışkan bir çocuktu. Gerçi ilkokulda çocuğun kimliği ve niteliği pek belli olmaz. Ama seveceği bir mektebe, bağlanacağı hocalara düşmesi, her çocuk için bir talih eseridir. Sevebileceği bir mektebe düşüp bağlanacağı hocalara kavuşan çocuğun kendini mektebe vermesi ve çalışan, ilerleyen bir çocuk olarak belirmesi ise artık onun kabiliyetlerini meydana vuruşu demektir. Bu bakımdan küçük Mustafa ilkokul hayatında hem şanslı hem kabiliyetli bir çocuk sayılmalıdır.

Yukarıdaki metinde yer alan bilgileri de göz önünde bulundurarak “Niçin biyografi ve otobiyografi okuyoruz ve yazıyoruz?”konusu ile ilgili düşüncelerinizi sınıfta paylaşınız.

  • Cevap:

Biyografinin ve otobiyografinin hayatımızdaki işlevi ve önemi ile ilgili düşüncelerinizi parçadan yola çıkarak sınıfta tartışınız.

  • Cevap:

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 219 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!