9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 143 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 143
Sesli okuma, göz alıştırmalarında, göz reflekslerinin geliştirilmesinde başvurulan bir yöntemdir. Göz ve ses genişliği ile kişi, dilini kurallarına uygun olarak kullanmayı öğrenir. Metinleri okurken gözün yanında işitme, duyma organı da etkin bir duruma getirildiği için anlama düzeyi artar. Sesli okuma; kişiye dinleme alışkanlığı kazandırmada, yazarın mesajının, ruhsal durumun okura sesli olarak iletilmesinde; seslerin doğru, pürüzsüz ve ahenkli söylenmesinde, cümle ve söz öbeklerinin doğru ve vurgulu olarak seslendirilmesinde etkilidir. Hitap, karşılıklı konuşma, açıklama, sonuç gibi iletişim ögelerinin doğru olarak ifade edilmesinde sesli okumanın katkısı yadsınamaz.
- Cevap:
Manzum hikâyenin orijinal hâli ile düzyazı olarak yeniden yazdığınız hâlini yüksek sesle okuyunuz. Metinleri yüksek sesle okurken aşağıdaki açıklayıcı bilgileri göz önünde bulundurunuz.
- Cevap:
■ Noktalama işaretlerine dikkat ederek vurgu ve tonlamanızı ayarlayınız.
■ Sesinizi, dinleyici kitlesini göz önünde bulundurarak kontrollü çıkarınız.
■ Dinleyicilerle göz temasını kesmeyiniz.
■ Metinde anlatılanlara uygun olarak yüz ve beden hareketlerinizden yararlanıp metni canlı kılınız.
İki metin arasında okuma ve dinlemede ortaya çıkan farklılıklar ile bu okumaların dinleyicide bıraktığı etkiler üzerinde tartışınız.
- Cevap:
9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 143 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.