9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 137 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 137
Fil Hikâyesi, XIII. yüzyılda yaşamış olan Nasreddin Hoca’nın kişiliği etrafında oluşmuş ve sözlü edebiyat ürünleri içinde yer almış bir fıkradır. Genellikle düzyazı biçiminde anlatılan bu fıkraların bir kısmını okuduğunuz metinde de görüldüğü gibi Orhan Veli Kanık, manzum olarak kaleme almıştır. Bu fıkrada, sözünde durmanın önemi ve beraber yola çıkılan insanları yarı yolda bırakmanın sonuçları ile ilgili bir olay konu edilmiştir. Fıkralar, kıssadan hisse anlayışına göre söylenmiş, mizah ögesi taşıyan anonim anlatılardır. Kısa ve yoğun bir anlatım gücüne sahip bu metinlerde amaç, okuyucuyu düşündürmek ve ona ders vermektir. Fıkralar düzyazı ya da manzum olarak da yazılabilir. Manzum fıkra, halk arasında bahsedilen ibret verici veya mizahlı olayların dizeler biçiminde yazılması ile oluşturulur. Türk edebiyatında fıkralar belli tipler etrafında oluşmuştur. Bunlar içinde en yaygın olanlardan biri, Nasreddin Hoca fıkralarıdır. Nasreddin Hoca mert, güler yüzlü, gerçekçi, sabırlı kişiliği ile Türk halkını temsil eder. Türk halkının duyuş, düşünüş ve arzularına sözcülük eder. Türk halkı; mizah yönünü, dünya görüşünü ve hayat felsefesini Nasreddin Hoca tipi etrafında oluşturduğu fıkralar ile yüzyıllardır ortaya koymuştur.
- Cevap:
9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 137 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.