9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 492 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 492
2. Verilen günlük örneğinden alınan “git-, otur-, karış-” fiillerini metindeki cümleler hariç istediğiniz herhangi bir kip ve şahıs ekiyle çekimleyiniz.
- Cevap:
Gitmişiz: Öğrenilen geçmiş zamanın 1. çoğul şahsı.
Oturuyorum: Şimdiki zamanın 1. tekil şahsı.
Karışır: Geniş zamanın 3. tekil şahsı.
3. Günlükten alınan “Evler boş, çarşılar kapalı. Bütün kasaba halkı, erkenden yemek sepetleriyle Söğütlük’te kuzu yemeye gitti.” cümlelerindeki noktalama işaretlerinin kullanılma amaçlarını belirleyerek aşağıya yazınız.
- Cevap:
Günlükten alınan “Evler boş, çarşılar kapalı. Bütün kasaba halkı, erkenden yemek sepetleriyle Söğütlük’te kuzu yemeye gitti”
Virgül: sıralı cümleleri ayırmak için,
nokta: cümlenin sonunda,
kesme işareti: özel isme gelen çekim eklerini ayırmak için, tırnak işareti: metinden alınan cümleleri olduğu gibi aktarmak için kullanılır.
4. Yazım kurallarının ve noktalama işaretlerinin bir metnin anlatımındaki önemini ve gerekliliğini değerlendiriniz.
- Cevap: Cümlelerimizin açık ve anlaşılır olması için heyecanımızı, sakinliğimizi, durulması gerektiğini, soru sorduğumuzu ya da üzgün olduğumuzu ifade etmek için yazım kurallarını ve noktalama işaretlerini kullanırız. Bu unsurları kullanmazsak karşı tarafa hislerimizi doğru şekilde yansıtamaz, yanlış cümleler kurarız. Yazım kuralları ve noktalama işaretlerine dikkat etmemek yazdıklarımızda ve okuduklarımızda önemli ölçüde bir anlam karışıklığına yol açar.
9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 492 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.