Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 457

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 457 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 457

Aşağıdaki metni okuyarak soruları cevaplayınız.

25 Nisan 2020
Çok değil, daha bundan birkaç ay öncesinde biri bize, “Tüm insanlar, bir virüs nedeniyle evlerine kapanacak, o sıcak ilişkiler mesafelerle bölünecek.” dese bir film senaryosundan bahsettiğini düşünürdük. Ama ne yazık ki gerçek bu artık. Kendi güvenli sığınaklarımıza çekildik. Tüm o telaşelerimiz son buldu ve hiç olmadığı kadar boşluktayız. İnsan, bu boşlukta ister istemez kendi iç dünyasında bir gezintiye çıkıyor. Dış dünyada ve ilişkilerimizde yaşanan bu beklenmedik değişim, iç dünyamıza da yansıyor. İşte tam da bu durumda belki de hepimizin önlerine bir defter çekip bu yaşananları ve kendi iç dünyasındaki yansımalarını günlük olarak kaleme alması gerekiyor. Bilgi, bu virüsten güçlü ve ondan çok daha hızlı yayılıyor. Bu nedenle “Bu virüs, insanlığa ve bize neler öğretti? İnsanlığı nasıl değiştirdi?” sorularını, tarihin tanıkları olarak cevaplamak sorumluluğumuzdur. Bu tanıklığımızın kendi penceremizden yansımasını insanlık için not düşmenin vaktidir.
Komisyon

1. Metinde “Tarihî olayla ilgili gelecek nesillere bilgi aktarılabilmesi ve olayın içi dünyamızdaki yansımalarını değerlendirmek için günlük tutmak gerekir.” ana düşüncesi ele alınmıştır. Bu ifadenin ana düşünce olarak belirlenmesinin nedenleri neler olabilir? Yazınız.

  • Cevap: Olayın tüm dünyayı etkilemesi Bilgiyi aktarmaya önem vermesi Küresel bir olayın kendi iç dünyamızla yüzleşmeye sebep olabileceği

2. Metnin bir blogda yayımlandığı göz önünde bulundurulduğunda blogların günlüğe göre ana düşünceyi iletmedeki farklılıkları neler olabilir?

  • Cevap: Günlükler, yazarın kendi bakış açısını yansıttığı kişisel tarihçelerdir. Yazar, genellikle yayımlanma amacı olmadan yazdığı için düşüncelerini çok daha kişisel ve samimi aktarabilir. Bu aktarımda düşüncelerini, duygularını beğendirme ya da benimsetme amacı taşımaz. Günümüz teknolojisinde bloglar sayesinde bilgi ve düşünce, okura çok daha hızlı ve etkili olarak anında aktarılabilmektedir. Blog yazarları, doğrudan okuyucuya hitap ettiği için düşüncelerini aktarırken günlük yazarlarından farklı bir tutum içine girer ve düşünceyi daha sağlam temellendirme gereği hissedebilirler.

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 457 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!