Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 446

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 446 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 446

1. Metinleri göz önünde bulundurarak yayımlanmış günlüklerin ve blogların yazıldığı dönemle ilgili nasıl bir kaynak olabileceğini kendi cümlelerinizle ifade ediniz.

  • Cevap: Metinlere bakıldığında tarih boyunca insanların yaşantılarını farklı amaçlarla (unutmamak, bilgi ve duygularını paylaşmak vb.) kaydetmek için günlük tuttuğu görülmektedir. Günlükler, günü gününe yazıldığı için yazarını etkileyen tarihî, sosyal, kültürel olaylara günlüklerde yer verildiği de görülür. 21. yüzyılda bile tüm teknolojik gelişmelere rağmen bu alışkanlık teknolojiye ayak uydurarak devam etmektedir. Bu sayede yaşanılan dönemin kültürel, sosyal, tarihî gelişimlerini birinci elden takip edebilmek mümkün olmaktadır.

2. Blog yazarlığı, 18. yüzyılda ruznamelerin yazıldığı dönemde ya da 19. yüzyılda günlük türünün ortaya çıktığı dönemde mümkün olsa idi ruzname ve günlük türünde neler değişirdi? Düşüncelerinizi yazınız.

  • Cevap: Blog yazarlığı, daha geniş bir hedef kitleye hitap ettiği için ruzname ve günlük yazarlarının biçemleri de değişirdi. Ayrıca ruznameler, sadece tutulan kısa arşiv kayıtları olarak kalmaz, görsellerle de desteklenerek zengin bir tasarıma dönüşebilirdi. Günlükler de artık yayımlanma amacı taşıdığı için daha sanatsal konular içerebilir, yazarın dönem olaylarına kişisel ve toplumsal yorumları ile zenginleşebilirdi.

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 446 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!