9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 300 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 300
b) Paragrafınızı oluştururken takip ettiğiniz aşamaları şemayla gösteriniz.
- Cevap:
2. Yusuf Atılgan gibi özgün ve sıra dışı bir yazar olarak anılmak isteseydiniz bundan sonraki yaşamınızı nasıl planlardınız?
- Cevap: Okuduğum kitapların sayısını arttırmakla işe başlardım. Gündemi ve yeni yayınları daha çok takip etmeye başlardım. Edebiyatla ilgilenen, kitaplarla dost olmayı başarmış insanların hayatımda daha çok yer almasını sağlardım. Başarılı sanatçıların yaşam öykülerini okur, onların hangi yollardan geçtiğini öğrenmeye çalışırdım. Okurlara daha iyi ulaşabilmek için kendi kültürümü daha iyi anlamaya ve tanımaya çalışırdım. Yazı yazmayı alışkanlık hâline getirmek için düzenli günlük tutmaya başlardım. Günlüğümde yaşadıklarımı, gözlemlerimi anlatırken ayrıntılara girmeye çalışırdım…
3. Yusuf Atılgan, öykülerini kasaba ve kasaba insanlarının “taşra sıkıntısı” odağında anlatır; sürekli bir “aşma” ve “ötelere gitme” düşü ya da arzusu içindedir öykü kişileri.
Buna göre yazarlar sizce gözlemlerini ve yaşadıklarını mı yoksa özlemlerini ve yaşayamadıklarını mı eserlerine daha çok aktarır? Düşüncelerinizi gerekçeleriyle yazınız.
- Cevap: Bence yazarlar, eserlerinde aslında kendilerini anlatırlar. Eserlerdeki kahramanlar aslında hep yazarın kendisidir. Çünkü insanlar ancak yaşarken hissetiği duyguları okurlarının da hissetmesini sağlayabilir. Bence yaşayamadıklarını, özlemlerini, hayallerini yazar. Çünkü bir insanı yazmaya iten asıl duygunun bu hayatta yapamadıkları olduğunu düşünüyorum.
9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 300 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.