9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 283 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 283
Metni okuyunuz. Aşağıdaki soruları okuduğunuz metin çerçevesinde cevaplayınız. (Alıntı metnin aslına sadık kalınmıştır.)
AHMET RASİM
(…)
Ahmed Rasim, yazı hayatının ilk yıllarında hikâye ve roman sahalarında eser kaleme almış; gazeteye bağlı edebî türlerde yazdıklarıyla kendi yolunu ve tarzını bulduktan sonra, hikâye ve roman üzerinde çalışmamıştır.
Onun röportaj, sohbet, fıkra ve makale türlerinde kaleme aldığı yazılar romanda kullanılacak dil malzemesine sahip olduğunu gözler önüne serer; ayrıca, müşahede kabiliyeti olduğunu da ortaya kor. Kaleme aldığı hikâye ve romanlarında da kurgunun sağlamlığı dikkati çekmektedir. Bu durumda, durmadan yazan; yaşamak için yazma mecburiyetinde olan Ahmed Rasim’in hikâye ve roman gibi olgunlaşma, daha yerinde bir söyleyişle muhayyilede gelişme süresi gerektiren eserler kaleme almaya vakti kalmadığı düşünülebilir.
Ayrıca onun, gençlik yıllarında, roman ve hikâye sahalarında, Midhat Efendi dışında model olarak benimseyebileceği bir usta da mevcut değildir. Darüşşafakadan öğrendiği Fransızca ile Batı edebiyatının girift dünyasına girmesi de düşünülemez. O, Fransızcadan daha çok fennî yazılar ve kısa edebî parçalar tercüme etmektedir.
Şerif Aktaş, Ahmet Rasim, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları, Ankara, 1987.
1. Metinde anlamını bilmediğiniz kelime ve kelime gruplarını bulup metnin bağlamından hareketle kelimelerin anlamlarını tahmin ediniz. Tahminlerinizi tablodaki boşluklara yazınız.
- Cevap:
9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 283 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.