9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 106 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 106
2. a) Söyleyici, şiirin içeriğine ve aksettirdiği ruh durumuna göre nasıl bir karakter ve “ses” kazanmıştır?
- Cevap: Söyleyici, şiirin içeriğine baktığımızda vatan için çarpışan, düşmanı hezimete uğratan yiğit bir asker karakteri ve buna uygun bir “ses” kazanmıştır.
b) Kazanmış olduğu bu durumun şiiri okuma tonuna, şiirin anlamına nasıl bir etkisi olmuştur?
- Cevap: Kazanmış olduğu bu durum şiirin okunmasında destansı bir söyleyiş katmıştır. Bu söyleyiş tarzı, dize sonlarındaki ünlem işaretleriyle de belirginleşmiştir.
3. Şiirde söyleyici ile hitap edilenler arasında nasıl bir ilişkiden söz edilebilir? Yazınız.
- Cevap: Şiirde tüm askerlerimiz adına bir askerin ağzından asker annelerine sesleniş vardır. Bu ilişkiyi “siz-biz” düzleminde düşünebiliriz. Söyleyici, asker annelerine vatan için yaptıkları kahramanlıkları ve şehit olan arkadaşlarının intikamlarını aldıklarını söyleyerek onları teselli etmeye çalışmaktadır. Ayrıca şiirin son bölümünde söyleyici, bu sefer düşmanlara seslenerek onları uyarmaktadır.
9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 106 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.