9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Sayfa 101 Cevapları Tuna Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Tarih Tuna Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 101
Güney Sibirya’da Karasuk Devri, Orta Asya kültür tarihi bakımından büyük bir önem taşır. Çok derin olmayan Karasuk mezarlarının üzeri taş veya başka şeylerle kapatıldıktan sonra kurganın etrafına dört köşe veya daire şeklinde taşlar diziliyordu. Ölü gömme âdetleri bakımından Andronova mezarları ile az farkları vardı. Yuvarlak karınlı ve kısa boğazlı Karasuk kaplarındaki süsler, Andronova Çağı motiflerinde çok yakındı. Bulunan eserlerden bilezikler, küpeler, düğmeler ve diğer elbise süsleri ile kemikten iğneler ve kabzaları hayvan figürleriyle süslenmiş hançerler, Orta Asya’daki İskit geleneğini yaşattıklarını gösteriyordu. Bu yeni kültür, Güney Rusya ile Çin arasında teması temin eden kavimler kitlesine aitti. At, deve, koyun ve sığır beslemeyi bilen bu halklar, koyunların yünlerini dokuyarak giysi yapımını da biliyorlardı. Yenisey bölgesinde bulunan taşlar üzerindeki resimlerde, Rusların kibitka dedikleri arabalı çadırlar da görülüyordu.
Okuduklarınızdan hareketle Karasuk kültürüyle ilgili hangi çıkarımlarda bulunabilirsiniz?
- Cevap: Ölü gömme adetleri, mezarlarının yapısı, süs eşyası yapımında neleri kullandıkları, kimlerin kültüründen etkilendikleri, hangi hayvanları besledikleri gibi farklı alanlardaki kültürel konularda bilgi sahibi olabilmekteyim.
Tagarların eşyalarını süslerken hayvan figürlerini tercih etmelerinin nedenleri neler olabilir?
- Cevap: Bu durum Tagarların Orta Asya’daki İskit geleneğini yaşattıklarını göstermektedir.
9. Sınıf Tarih Tuna Matbaacılık Ders Kitabı Sayfa 101 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.