9. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 119 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 119
Verilen metni ve haritayı inceleyerek aşağıdaki soruları cevaplayınız.
ORTA ÇAĞ’DA TİCARET YOLLARI
Dünyada önemli ticaret yolları, güç merkezleri ile üretim ve tüketim merkezlerine bağlı olarak ortaya çıkmıştır. Geçmiş çağlarda bu yolların en önemlileri İpek Yolu, Baharat Yolu ve Kürk Yoludur.
Tarihin en eski kara ticaret yollarından biri olan ve Çin’den başlayan İpek Yolu; Doğu Türkistan, Moğolistan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Türkmenistan’ı geçtikten sonra Hazar Denizi çevresinden Anadolu’nun liman kentlerine, buradan da deniz ve kara yoluyla Avrupa’ya uzanıyordu. Avrupalılar Uzak Doğuda üretilen değerli ipek, kumaş, taş, porselen, cam eşya ve kâğıda bu yolla ulaşıyorlardı.
Hindistan’dan başlayan Baharat Yolu; İran Körfezi yoluyla Irak’a, Yemen kıyılarına veya Kızıldeniz üzerinden Süveyş ve Akabe’ye, buralardan da kara yoluyla Doğu Akdeniz limanlarına ulaşıyordu. Avrupa’ya bu yol üzerinden baharatların yanında inci, mercan, fil dişi, elmas gibi değerli süs eşyaları da nakledilirdi.
Kürk Yolu; Karadeniz’in kuzey kıyılarından başlayıp Ural Dağları, Sibirya ve Altaylar üzerinden geçerek Çin’e kadar uzanan bir ticaret yoluydu. İpek Yolu’nun kuzeyinden geçen bu yolun ana ticaret malları sincap, sansar, tilki, samur, kunduz, vaşak kürkleri ile bal mumu ve mantar idi. Sibirya ve İç Asya ülkelerinden temin edilen bu mallar Hazar Denizi ve Karadeniz kıyılarına getirilir, oralardan da kara veya deniz yoluyla Avrupa ülkelerine taşınırdı.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
9. Sınıf Meb Yayınları Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 119 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.