Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Ada Yayıncılık Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ada Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 175

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 175 Cevapları Ada Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ada Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 175

1. Emniyet kemeri ve çocuk güvenlik koltukları hakkında kaynaklardan bilgi edininiz.

  • Cevap: Emniyet kemeri kullanmak, çocuk güvenlik koltuğu kullanmak can kaybının yaşanmasının önüne geçerek can güvenliğinin sağlanmasında en önemli tedbirler arasındadır. Emniyet kemeri kullanmak kazalarda yaralanma ve hayati tehlikeleri en aza indirmektedir. Çocuk güvenlik koltuğu kullanmak da çocukların araç içinde güvenle seyahat etmesine yarar. Her özel araçta çocuklu ailelerin bulundurması gereken çocuk güvenlik koltuğu set halinde satılmaktadır. Emniyet kemerleri de sürücü ve yetişkin yolcular için kullanılması gereken bir trafikte önlem aracıdır.

Emniyet Kemerinin Önemi Nedir?

  1. Kaza anında vücudumuzun sağa sola hızla çarpma şiddetini azaltır.
  2. Emniyet kemeri araçtan fırlamamızı önler.
  3. Emniyet kemeri ön cama ve koltuğa hızla çarpmamızı önler. Etkiyi azaltır.
  4. Çarpma noktasını tek bir nokta değil vücuda dağılmasını sağlar.
  5. Kişinin başını çarpma riski azaltığı için kişi bilincini korur. Araçtan daha kolay çıkabilir.
  6. Kaza anında açılan hava yastığı ile çarpma şiddetini azaltır.
  7. Hafif kazalarda ciddi yaralanmaları önler
  8. Hassas organların araç içinde çarparak zarar görmesini önler

Çocuk Güvenlik Koltuğu Kullanmanın Önemi Nedir?

  1. Kaza anında çocuğun sağa sola savrulmasını önler
  2. Öne fırlamasını ve ciddi yaralanmaları önler
  3. Çocuğun rahatça uyumasını sağlar.
  4. Taşıtın ani durma ve hareketlerinde çocuğu korur

2. Güvenli bir yolculuk için neler yapılması gerektiğini çevrenizdeki sürücülerden öğreniniz.

  • Cevap: Güvenli yolculuk için verdiğimiz bu öneriler sayesinde yolculuğunuzu daha emniyetli hale getirebilirsiniz.

1. Arabanızın bakımını yaptırın; yola çıkmadan önce arabanızı servise götürüp bakımını yaptırmanız gerekir. Hava ve klima filtrelerini kontrol ettirin. Bu konu ihmale gelmez, olur da servise gidemediyseniz, aracınızın yağını, suyunu en azından kendiniz kontrol edin.

2. Sıcaklık 10 derece düştüğünde lastiklerin hava basıncı da azalır; Hava basıncı gerekenin altında olan lastikler, araçların yol tutuşunu ve araç hakimiyetini azaltır, fren mesafesini artırır ve lastiklerin daha çabuk aşınmasına sebep olur. Ayrıca, hava sıcaklığının her 10 derece düşüşünde, lastiklerin hava basıncı da azalır.

3. 100 km’de 50 metre takip mesafesi; Takip mesafesi kazalarda hayati önem taşıyan bir mesafedir. Önünüzde oluşabilecek kaza vs. durumlarında sizin güvenle bu sıkıntıdan kurtulmanızı sağlayabilir. Otoyol için belirlenmiş olan güvenli takip mesafesi, 100 km/h hızla seyreden taşıtlar için 50 metredir.

4. Uykunuzu almadan yola çıkmayın; Aracı kullanacak kişinin uykusunu almadan yola çıkmaması gerekir. Özellikle uzun yol insanın uykusunu getirebilir. Bu durumları engellemek için de kahve çay benzeri sıvılar tüketip ara sıra mola verebilirsiniz..

5. Mola verin; Yol boyunca birkaç kez mola vermeniz gideceğiniz yere yarım saat ya da en fazla 1 saat geç gitmenizi sağlar. Biraz daha erken gitmek için mola vermekten kaçınmayın. Mola sizin dikkat düzeyinizi yeniden kendine getirecek, el kol bacak gibi uyuşmaların önüne geçecektir.

6. Aç karnına yola çıkmayın kan şekeriniz düşebilir; Aç karnına yola çıkmak kan şekerinizi düşürebileceği için ani dikkat dağınıklığına sebep olabilir. Bu yüzden yola çıkmadan önce mutlaka bir şeyler yiyin. Ancak ağır yemek yemekten de kaçının. Bu da mide ve sindirim problemlerine yol açar.

7. Emniyet kemeri; Emniyet kemeri kazalarda yaşam şansınızı yükseltecek çok önemli bir uygulamadır. Günümüzde zaten kemersiz yolculuk yapmak yasak. Bu kurala mutlaka uyun, ayrıca uzun yolda arka koltuktaki yolcuların da kemer takmasına dikkat edin.

8. Yolculuk saatlerine dikkat!; Özellikle sıcak havalarda gündüz öğle saatleri yolculuk yapmak zor olur. Arabada klima çalışsa da güneş yolu zorlaştırır. Sabah erken saatlerde ya da akşam üstü yola çıkmak daha keyifli. Bu arada eğer batıya doğru gidecekseniz akşam saatlerini tercih etmeyin. Batmaya çalışan güneş gözünü alabilir.

9. Sınıf Ada Yayıncılık Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 175 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry