Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Ada Yayıncılık Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ada Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 174

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa  Cevapları Ada Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ada Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 174

1. Trafik eğitiminde hangi yöntemlerin kullanılabileceğini söyleyiniz.

  • Cevap:

2. Zorunlu trafik sigortasının yapılış amacını açıklayınız

  • Cevap:

Karayolları Trafik Kanunu’na göre Türkiye’de her türlü motorlu taşıt sahibinin yaptırmakla yükümlü olduğu zorunlu trafik sigortası,  kaza vuku bulduğunda, sigorta sahibini para ödemekten kurtaran bir sistemin ismidir. Trafik sigortasında amaç her yıl belirlenen limitler dahilinde, kaza sırasında karşı tarafın ve üçüncü şahısların (hem araçlarının, hem de şahısların bedenlerinde oluşacak) hasarlarının telafisine yöneliktir.

Trafik sigortası, zorunlu olmasının yanı sıra, karşı tarafa verilen hasarları karşılaması bakımından araç sahiplerini maddi olarak koruyan bir sigortadır. Motorlu kara taşıtlarının neden olduğu kişi ve mal hasarları bu sayede güvence altına alınır.

Zorunlu trafik sigortası ya da trafik sigortası dediğimiz araç sigortası türünün tam adı aslında; Karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk, mesuliyet sigortasıdır.

Otoyollarda ve karayollarında yer alan her araçta bulunması gereken bu sigorta, herhangi bir kaza anında kaza sırasında bir suçu, sorumluluğu bulunmayan kişilerin zararını telafi etmek amacıyla yapılır.

Buradaki hedef üçüncü kişilerin korunmasıdır, devlet bu sigortayı zorunlu kılarak suçu bulunmadığı halde zarar gören kişinin hasarını karşılatmayı amaçlamıştır. Zorunlu olması bu amaçtan kaynaklıdır.

9. Sınıf Ada Yayıncılık Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 174 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry