Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Meb Yayınları

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 64 Cevabı

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 64 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 64 Cevabı 

1. Ergenlik döneminde görülen duygusal ve sosyal değişiklikler nelerdir?

  • Cevap: Ergenlikte hormonal değişikliklere bağlı olarak zihinsel, duygusal, sosyal ve fiziksel birtakım değişiklikler yaşanır. Ergen, kendini bulmaya ve bağımsızlığını kazanmaya çalışırken birtakım iç ve dış çatışmalar yaşar. İnsanların sıklıkla kendilerini anlamadığını düşünür ve içe kapanır. Ailenin koymuş olduğu kurallara uymayabilir. Karşı cinse ilgi başlar. Bu dönemde arkadaşları gençler için çok büyük önem taşır, birinci öncelikli duruma geçer.

2. Stres kaynaklarına örnekler veriniz?

  • Cevap: Stresin pek çok kaynağı vardır. Günlük hayatta karşılaşılan olaylar, kimyasal ve çevresel etkiler, yaşam tarzı ve duygusal etmenler bunlardan bazılarıdır. Stres her yaşta görülebilir ve kişiden kişiye değişebilir.

1-Sınav
2-Yabancı bir ortama girmek,
3-Yeni bir okula veya işe başlamak,
4-Bir kişiden veya kurumdan önemli bir şey istemek,
5-Ölüm,
6-Borç sıkıntısı,
7-Ailevi problemler,
8-İşssizlik,
9-Maddi sıkıntılar
gibi etmenler stres kaynağına örnek verilebilir.

3. Şiddetle karşılaşan kişiler nerelere başvurabilir?

  • Cevap: Şiddetle karşılaşan kişiler okullarda öncelikle sınıf rehber öğretmenlerine, okul rehberlik servislerine, okul idarelerine başvurabilirler. Okul dışında; Alo 183 (Aile, Kadın, Çocuk ve Özürlü Sosyal Hizmet Danışma Hattı) ALO 155 Polis İmdat, ALO 156 Jandarma İmdat hattına başvurulabilir.

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 64 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry