Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Meb Yayınları

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 107 Cevabı

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 107 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 107 Cevabı 

1. Trafik adabı nedir? Açıklayınız.

  • Cevap: Trafik, bir yerden bir yere doğru olan araç ya da nesne yoğunluğu olarak bilinmektedir. Trafik, araç trafiği olarak hayatımızda yer almaktadır. Trafik bir kültür düzeninde ilerlemektedir. Ahlaki ve hukuki olarak düzenlenen trafik bir trafik adabını ortaya koymaktadır. Trafik adabı, trafik kültürünün belli kurallara uygun olarak yaşanmasıdır. Trafikte yolculuk etme adab, sevgi, saygı, adalet, merhamet, vicdan ve insaf değerleriyle şekillenmektedir. Trafik adabının oluşması ve yerleşik hale gelmesi için trafik kurallarının uygulanması gerekir. Trafik kurallarına uymak trafik adabını kendiliğinden oluşturur. Trafik adabı trafikte güvenli seyahat etmenin bir gereği olarak yaşanmalıdır. Bu nedenle trafik adabı çok önemlidir.

2. Trafikte sergilenmesi gereken olumlu davranışlara örnek veriniz.

  • Cevap: Hasta veya çocuklu bir insanı indirmek için kısa süreli duraklayan bir sürücüye arkadaki sürücülerin korna çalmak yerine sabırlı olmak. Karlı bir havada zincir takmak için uğraşan bir sürücüye bu konuda daha deneyimli bir başka sürücünün yardım etmesi. Yağmurlu bir havada sürücüler trafikte seyrederken etraftaki yayalara su sıçratmamaya özen gösterecek saygı ve nezakete sahip olmalıdır.

3. Trafikte beden dili ve konuşma üslubu neden önemlidir? Açıklayınız.

  • Cevap: Sürücü veya yaya olarak trafikte bulunan insanlar; beden dilini kullanarak el ve kol hareketleriyle yüz ifadeleriyle birbirlerine yapıcı bir şekilde yol gösterebilir. Yine trafikte bulunan insanlar, bu iletişim türünü olumsuz yönde kullanarak tartışmalara hatta kavgalara neden olabilir.

4. Aşağıdaki metni okuyarak metinle ilgili olan a ve b sorularını cevaplayınız.

a) Buna göre aşağıdaki yargılar doğru ise “D”, yanlış ise “Y” seçeneğini işaretleyiniz.

  • Cevap: D, Y, D, Y, Y

b) Bu araştırmanın sonucu için en uygun seçenek hangisidir?
A) Cinsiyet ile kurallara uygun davranış sergileme arasında ilişki belirlenmemiştir.
B) Araç sahibi, sürücünün kendisi ise sürücü kurallara daha fazla riayet ettiğinden sürücünün sürüş puanı yüksektir.
C) Eğitim düzeyi artınca gelir düzeyi de artmaktadır. Bu nedenle insanlar daha erken yaşta araç satın aldıklarından bu kişilerin sürücü belgesine sahip olma süresi artmaktadır.
D) Sürücülerin bazı demografik özellikleri ile trafik kurallarına uygun araç kullanma davranışları arasında ilişki vardır.
E) Yaşı düşük olan sürücülerin sürüş puanı, yaşı yüksek sürücülere göre daha düşüktür.

  • Cevap: D

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 107 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry