9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Meb Yayınları 1. Ünite Yaşam Bilimi Biyoloji Sayfa 50 Asit ve Bazların Canlılar İçin Önemi Soruları ve Cevapları
9. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Bilimsel Asit ve Bazların Canlılar İçin Önemi Cevapları
9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 50 Cevabı
Sonuçlandırma
1. Bardaklardaki çözeltilerin renk değişimlerine bakarak kullandığınız maddelerden hangilerinin asidik hangilerinin bazik olduğunu söyleyebilirsiniz?
- Cevap: Asidik özellikte olanlar. Basik özellikte olanlar.
2. Maddelerin pH derecelerini daha net ölçebileceğiniz yöntemler nelerdir?
- Cevap: Bir çözeltinin ne kadar asidik ya da bazik olduğunu içeriğindeki serbest H+ iyon derişimi belirler. Bir çözeltinin H+ iyon derişimi pH değeri ile ifade edilir. pH’ı 7 olan bir çözelti nötr olup H+ ve OH- iyonlarının yoğunluğu birbirine eşittir. pH’ı 7’den küçük olan çözelti asidik, pH’ı 7’den büyük olan çözelti baziktir. Asitler ve bazlar organik veya inorganik yapılı olabilir. Yorgunluk esnasında kaslarda oluşan laktik asit organik aside, nükleik asitlerin yapısına katılan; adenin, guanin, sitozin, timin ve urasil organik baza örnek olarak verilebilir.
“9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 50” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.