9. Sınıf Matematik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 134 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Matematik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 134
Aşağıdaki 1 ve 2. Şekil’de özdeş tabaklar iç içe konulmuştur. Art arda olan her iki tabağın tabanları arasındaki uzaklık, oluşturulan tüm iç içe dizilişlerde birbirine eşittir. İç içe iki tabak konulduğunda tabakların yüksekliği √50 santimetre, iç içe beş tabak konulduğunda tabakların yüksekliği √128 santimetredir.
1. ) Tabaklardan birinin yüksekliği kaç santimetredir?
- Cevap:
2. 10 tabak iç içe konulduğunda tabakların yüksekliği kaç santimetredir?
- Cevap: x + 9y = 4√2 + 9√2 = 13√2 cm
3. ) Aşağıdaki 3. Şekil’de yukarıdaki tabaklardan birinin üstten görünümü ile üç bölmeli bir raf verilmiştir
(Tabağın çapı √200 santimetredir.).
Bu tabaklardan 6 sı iç içe konulup rafın bir bölmesine konulacaktır. Bölmenin tabanı kare olup iç kısmının ayrıt uzunlukları birer tam sayıdır. Bu 6 tabağın bölmeye sığabilmesi için bölmenin taban çevresinin ve yüksekliğinin en az kaç santimetre olması gerektiğini bulunuz.
- Cevap: √200 = 10√2 tir. Rafın tabanı birim kare olduğundan bu karenin bir kenar uzunluğu 10√2 den büyük olan en küçük tam sayı olmalıdır. 10√2 den büyük en küçük tam sayı 15 cm olduğundan bir rafın taban çevresi 15 . 4 = 60 cm olmalıdır. 6 tabak üst üste konulduğunda 4√2 + 5 √2 = 9√2 olur. 9√2 den büyük en küçük tam sayı 14 cm olduğundan rafın yüksekliği en az 14 cm olur.
9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 134 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.