9. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 46 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Kur’an-ı Kerim Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 46
Süleymaniye’de Bayram Sabahı
Büyük Allah’ı anarken bir ağızdan herkes,
Nice bin dalgalı “tekbir” oluyor tek bir ses,
Gördüm ön safta oturmuş nefer esvaplı biri, Dinliyor vecd ile tekrar alınan “tekbir”i.
(Yahya Kemal Beyatlı, Kendi Gök Kubbemiz, s. 102.) Yukarıdaki dizeleri yorumlayınız.
- Cevap:
Kendi Gök Kubbemiz, Türk şiir coğrafyasına hükmeden bir payitaht, geçmiş ile gelecek arasında kurulmuş sağlam bir köprü, duygu ve düşüncelerimizin de zengin bir arşividir. Yahya Kemal’in şiiri, bu kitapta bir uygarlık tasarımı olarak yer almıştır. Gelenek ve modernlik, Doğu ve Batı, bu tasarımın şiir dünyasında buluşurlar.
Yahya Kemal, Kendi Gök Kubbemiz’in altında yerli hayatın tam bir ansiklopedisini kurgulamıştır. Sözün manevi derinliği, bu eserin sayfalarında musikinin ses iklimine karışır ve mimari ile gündelik hayat, toplumsal varoluşa kişilik kazandırır.
Sonuçta anlatılan bizim hikayemiz, coğrafyadan vatana doğru uzanan tarihsel yolculuğumuzdur.
Titiz sözcük işçiliği, temelleri uygarlık toprağımıza atılmış biçim anlayışı ve önerdiği hayat felsefesi üzerinde yükselen bu poetik zirve, Türk şiiri adına dikilmiş görkemli anıtlardan birisi olarak çağdaş edebiyatımızda yerini almıştır.
9. Sınıf Meb Yayınları Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 46 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.