Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Kimya Pasifik Yayınları

9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 33 Cevapları Pasifik Yayınları

9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Pasifik Yayınları Sayfa 33 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 33 Cevapları Pasifik Yayınları

ELEMENT SEMBOLLERİ

Matematikte olduğu gibi kimyada da sembolik dil kullanılır. Sembollerle, maddeler ve değişimleri ifade edilir. Bu sembolik dilin bir “alfabesi” ve “yazım kuralları” olması gerekir. kimya dersinde tahtaya semboller çizen öğretmen, kimyanın sembolik dilini ve “alfabesini” kullanarak konuyu anlatmaktadır.Bu dili bilmeyen, doğaldır ki sembollerden bir anlam çıkaramayacaktır. Siz de kimya öğrenmek ve kimya konularını anlamak için kimyanın sembolik dilini bilmek durumundasınız. Şu anda kimyada kullanılan sembolik dil, bir anda ortaya çıkmamıştır. İhtiyaçlara, bilimin ilerleyişine paralel olarak günümüze kadar geliştirilmiştir. Kimyanın sembolik dilinin “alfabesi” element sembolleridir. Bilim insanları kolaylık sağlanması ve bilimsel iletişimde uluslararası birlik olması için elementlerin adları yerine sembollerini kullanmaktadır. Element sembolleri, elementlerin genellikle Yunanca ya da Latince adlarından oluşturulur.

Sembol oluşturma sisteminin kurallarını IUPAC (International Union of Pure and Applied Chemistry: Uluslararası Temel ve Uygulamalı Kimya Birliği) koyar. Genel olarak kurallar şunlardır: 1. IUPAC tarafından adları karara bağlanmış (kesinleşmiş) elementlerin sembolleri bir, bazı elementlerde ise iki harften oluşturulur. Sembollerin ilk harfi her zaman büyük yazılır. Diğer harf ise küçük yazılır. 2. Sembol yazılırken bir elementin adının ilk iki harfi, başka bir elementin ilk iki harfiyle aynıysa baş harfin yanına, ortak olmayan ilk sessiz harf yazılır. Geçici ad verilmiş elementlerin sembolleri yukarıdaki kuralların dışındadır.

Aynı tür atomlardan oluşmuş saf maddeye element denir. Elementlerin belirli koşullarda, belirli yoğunluklarının ve erime / kaynama noktalarının olması gibi ayırt edici fiziksel özellikleri vardır. Elementler kimyasal özelliklerine göre metaller, ametaller, yarı metaller ve soy gazlar olmak üzere dört grupta incelenir. 2. Ünite’de bu konuyu ayrıntılı olarak göreceğiz. Çevrenizdeki eşyaları ve araç gereçleri gözden geçiriniz. Bunların hangi elementlerden oluştuğunu biliyor musunuz? Endüstriden silah sanayisine; tıptan ilaç üretimine; giyimden yiyecek ve kozmetiğe kadar pek çok alanda birçok element ya doğrudan ya da bileşikleri hâlinde kullanılmaktadır. Bu nedenle elementlerin adlarını ve sembollerini bilmek önemlidir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır. 

9. Sınıf Pasifik Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 33 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
sad
1
unlike
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
angry