“9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 31 Hecce Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Hecce Yayınları Sayfa 31
1.3.2. Element Sembolleri
Simyacılar, “Yerde olan, gökte olanın aynısıdır.” görüşünü ortaya atarak elementlerin sembollerini gök cisimleriyle özdeşleştirdiler. Simyacılar, keşfettikleri elementleri gökteki cisimlerle sembolleştirdiler (Tablo 13.1).
Keşfedilen elementlerin sayısındaki artış element sembollerinde de artışa neden oluyordu. 1500’lü yıllara gelindiğinde element sembolleri, ülkelere ve bilim insanlarına göre farklılık gösteriyordu. Hiç kuşku yok ki bu durum kargaşaya yol açıyordu. Aynı elementin farklı sembollerle gösterilmesi, kimyanın evrensel bir bilim hâline gelmesini engelliyordu. Element sembollerindeki bu kargaşa İsveçli bilim insanı Jöns Yakop Berzelius’ün (Yöns Yakop Berzeliyüs) (Görsel 1.3.4)
1813 yılında getirdiği bir kural ile son buluyordu. Bu kurala göre bir elementin sembolü; elementin Latince ya da İngilizce adının ilk harfi büyük olacak şekilde, iki veya daha fazla elementin adlarının aynı harfle başlaması sonucu ikinci harfi küçük olmak koşuluyla iki harfle gösteriliyordu. Örneğin flor elementinin sembolü büyük “F” harfi ile gösterilirken Latince adı Ferrum olan demir “Fe” sembolüyle gösteriliyordu. Tablo 1.3.2’de periyodik sistemdeki ilk 20 elementin isimleri ve sembolleri verilmiştir. Tabloyu inceleyiniz.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
9. Sınıf Hecce Yayıncılık Kimya Ders Kitabı Sayfa 31 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.