Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik

9. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 55

9. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 55 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 55

Aşağıdaki metni okuyarak görseli ve periyodik cetveli inceleyiniz.
Bu ögeler birbirleriyle nasıl ilişkilidir?
Hepimiz “Clue (İpucu)” oyununu oynamayı severiz. İpucu oyunun amacı; bir suç hakkında bilgi elde etmek ve suçu kimin, nerede ve nasıl işlediği ile ilgili sorulara cevap bulmaktır. Oyun ilerledikçe, her oyuncu tarafından ipuçları elde edilir ve bu ipuçları suçluyla ilgili bir tahminde bulunmak için birleştirilerek büyük fotoğrafa ulaşılmaya çalışılır.
Oyundaki bulguların bir araya getirilmesi gibi elementlerin fiziksel ve kimyasal özellikleri hakkında elde edilen bulgular da birleştirilerek elementlerin sınıflandırılması yapılmıştır. Bunun sonucunda periyodik sistem ortaya çıkmıştır.
Periyodik Sistem
Mendeleyev periyodik tablosunu bir araya getirdiğinde, Rutherford atom çekirdeğinin varlığını gösteren altın folyo deneyini (1911) gerçekleştirmediğinden henüz çekirdeğin varlığı bilinmiyordu. Sadece iki yıl sonra, 1913 yılında, İngiliz fizikçi Henry Moseley (1887-1915) bir dizi elementin X-ışını spektrumlarını inceledi. Henry Moseley, yüksek enerjili elektronlarla bombardıman edilen elektronların ürettiği X-ışınları (röntgen ışınları) frekansının kareköküyle atom numaraları yani proton sayıları arasında doğru orantı olduğunu keşfetti. Birkaç istisna dışında Moseley, atom numarası artış sırasının atom kütlesindeki artış sırasıyla aynı olduğunu gördü. Onun bu çalışmaları, her atomun çekirdeğindeki proton sayısının sadece o atoma ait atom numarası olarak tanımlanmasına yol açtı.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Meb Yayınları Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 55 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!