Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik

9. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 244

9. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 244 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 244

2. Hiperakümülatör bitkiler mevsim normalleri dışında yağış ve sıcaklıktan etkilenebilirler. Böyle bir durumda bu bitkilerin kullanımının sonuçlarını belirtiniz.

  • Cevap: Aşağıda belirtilen konulardan birini seçip, bilişim teknolojilerini kullanarak literatür araştırması yapınız. Araştırmanızın sonuçlarını sınıf ortamında arkadaşlarınızla paylaşınız. (Literatür araştırmalarında elde edilen bilgi ve bilgi kaynaklarının geçerliliği ve güvenilirliğini sorgulayınız.)

3. Ağır metallerin zararlı oranlarda bulunmadığı bölgelerde bu hiperakümülatör bitkiler, ilaç yapımı ve şifa kaynağı için kullanılabilir mi? Nedenini belirtiniz.

  • Cevap: Hiperakümülatör bitkiler azot (N), fosfor(P), potasyum(K), kalsiyum (Ca), magnezyum (Mg) ve demir (Fe) gibi insan sağlığı ve çevre için önemli metalleri de ihtiyaçları dışında büyük oranda topraktan alarak biriktirebilirler. Bu bitkiler mineral eksiklikleri olan insanlar için ilaç yapımında kullanılabilir. Toksik etkisi olmadığı belirlenenler yiyecek ve içecek olarak da kullanılabilir.

1. Bitkilerin zararlı olan ağır metalleri daha az toksik olan bileşiklere de dönüştürdüğü bilinmektedir. Bitkilerdeki bu dönüşümlerin incelenmesi yeni ileri teknolojik yöntemlerin geliştirilmesine neden olabilir mi?

  • Cevap: Coğrafi koşullara uygun olan bitki seçimi yapılmalıdır. Uygun seçim yapılsa bile kuraklık, sel gibi kontrol edilemeyen nedenlerle istenen sonuç elde edilemeyebilir. Eğer kirlilik çok yoğun ve acil çözüm gerekli ise bu durumda ileri teknoloji uygulamalarından da faydalanmak gerekebilir.

2. Hiperakümülatör bitkilerin ağır metallerle birlikte insan sağlığı ve çevre için önemli metalleri ihtiyaçları dışında büyük oranda topraktan alarak biriktirebildiği bilinmektedir. Araştırmanızın sonunda, bu bitkilerin kullanılmasını yarar ve zararlarıyla tartışınız.

  • Cevap: Bu etkinliği siz cevaplayabilirsiniz.

3. Hava, su ve toprak kirliliğinin oluşma nedenlerini ve bulunduğunuz bölgede var olan kirlilik kaynaklarını tespit ediniz. Tespitlerinizi ve çevreye olan etkilerini çözüm önerilerinizle birlikte arkadaşlarınızla sınıf ortamında paylaşınız.

  • Cevap: Bu etkinliği siz cevaplayabilirsiniz.

4. Çevrenizde ağır metaller, plastikler, organik sıvılar, piller ve endüstriyel atıklarla kirlenmiş bölgeler varsa bu problemlerin çözümü ve/veya çevreye zararlarının azaltılması konusunda yapılan çalışmalar, kampanyalar, incelemeler ve sonuçları hakkında bilişim teknolojilerini kullanarak bir araştırma yapınız. Yaptığınız araştırma sonucunda elde ettiğiniz bilgileri sınıf ortamında paylaşınız.

  • Cevap: Bu etkinliği siz cevaplayabilirsiniz.

9. Sınıf Meb Yayınları Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 244 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!