Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik

9. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 212

9. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 212 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 212

2.Deneyinizi yaparken beheri ısıtmaya devam etmenize rağmen sıcaklığın değişmediği aralıklar oldu mu? Neden bu aralıklarda sıcaklık değişmedi?

  • Cevap: Erime ve kaynama sırasında saf maddelerin sıcaklıkları değişmez. Bu esnada maddeye verilen ısı, maddenin tanecikleri arasındaki çekimin yenilip maddenin sıvı hâle ya da gaz hâline geçmesinde kullanılır.

3.Buz ısıtılmaya başlandığında erime olayı hemen gerçekleşti mi? Açıklayınız.

  • Cevap: Buz molekülleri bulunduğu sıcaklıktan erime sıcaklığına gelinceye kadar erime olayı gerçekleşmez. Buza verilen ısı buz taneciklerinin kinetik enerjisini artırır.

4. İkinci grubun yaptığı deneyde buharlaşma ve kaynama olayları ne zaman başladı? Açıklayınız.

  • Cevap: Kaynama, suyun sıcaklığının sabit kaldığı andan itibaren gerçekleşti. Buharlaşma maddenin sıvı olduğu her sıcaklıkta oldu.

5.Buz ve su miktarını iki katına çıkararak aynı deneyleri tekrarlarsanız grafiğinizde neler değişir? Açıklayınız.

  • Cevap: Erime ve kaynama sıcaklıkları değişmez ama ısınma, erime ve kaynama süreleri iki katına çıkar.

6.İkinci grubun deneyi farklı rakımlı bir şehirde yapılsaydı sonuç ve grafik nasıl olurdu?

  • Cevap: Rakım arttıkça dış basınç azalır, rakım azaldıkça dış basınç artar. Suyun kaynama sıcaklığı dış basınçla doğru orantılıdır. Deneyi bulunduğunuz yerden daha yüksek bir yerde yaparsanız dış basınç ve suyun kaynama sıcaklığı azalır. Deneyi bulunduğunuz yerden daha düşük rakımlı bir yerde yaparsanız dış basınç ve suyun kaynama sıcaklığı artar.

9. Sınıf Meb Yayınları Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 212 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!