Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik

9. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 10

9. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 10 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 10

Eski çağlardan günümüze kadar simya ile başlayıp kimya ile devam eden süreçte birçok düşünür ve bilim insanı kimya bilimine katkıda bulunmuştur. Kimya biliminin gelişmesinde çalışmalar yapan bazı simyacılar ve çalışmaları aşağıda verilmiştir. Bu düşünür ve bilim insanlarının çalışmalarını dikkate alarak aşağıda verilen soruları cevaplayınız.

Orta Çağda yaptığı çalışmalarla kimya bilimine çok sayıda katkısı olan İslam âlimidir. İlk laboratuvarı kurmuştur. Damıtma işleminde kullanılan “imbik aletini” kullanarak bitkilerden esans ve bazı asitleri elde etmiştir.

Elementleri ikişer ikişer karşılıklı olarak birbirinin zıttı olan dört özellikle (sıcak, soğuk, ıslak, kuru) ilişkilendirmiştir. Dört elementin özelliklerini hava; sıcak-ıslak, ateş; sıcak-kuru, su; soğuk-ıslak, toprak; soğuk-kuru olarak eşleştirmiştir.

Ebubekir er-Razi’nin en önemli özelliği, kimya alanındaki tecrübesini ve bilgilerini tıp alanında kullanması olmuştur. Büyük hekim ve simyacı olup ilk kez çiçek ve kızamık hastalıklarının tedavisini sağlamış, tıpta uygulamıştır.
Damıtma yöntemiyle formik asidi (karınca asidi, HCOOH) ilk kez elde etmiştir.

Cabir Bin Hayyan, imbik aletinden faydalanarak bitkilerden esans ve bazı asitleri elde ederken sizce hangi yöntemleri kullanmıştır?

  • Cevap: Suda çözme, ısıtma, damıtma, eritme ve buharlaştırma.

Ebubekir er-Razi, çiçek ve kızamık aşısını geliştirmiş olmasaydı bu durumun insan yaşamına ve günümüze etkileri nasıl olurdu?

  • Cevap: Aşı bulunmasaydı çiçek ve kızamık hastası olan kişiler tedavi edilemez, ölümler çoğalırdı.

9. Sınıf Meb Yayınları Kimya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 10 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!