9. Sınıf Fizik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 65 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Fizik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 65
Yapıldığı metallerin özkütlesi sudan büyük olmasına rağmen denizaltılar safra tankları sayesinde yüzebilmektedir. Bu tanklar, gerektiğinde havayla veya suyla doldurularak denizaltının özkütlesi değiştirilmektedir. Denizaltının bulunması istenen derinliğe de safra tanklarındaki hava ve su oranıyla ulaşılmaktadır. Böylece bu tanklar sayesinde denizaltıların yoğunluk ayarı yapılmaktadır.
Aşağıdaki görsellerde bir denizaltının suya girip çıkma aşamaları verilmiştir. Roma rakamları ile verilen safra tankı doluluk oranlarını harflerle ifade edilen denizaltı hareketleriyle eşleştiriniz.
- Cevap: Birinci görselde safra tankı, yarısı su dolu yarısı boş bir şekilde su yüzeyinde durmaktadır (I-A). Denizaltının suya dalabilmesi için ikinci görselde olduğu gibi alt ve üst kapaklar açılır. Alt kapaklardan su girerken üst kapaklardan hava çıkar ve ağırlığı artan denizaltı suyun derinliklerine iner (II-B). Safra tankı dördüncü görselde olduğu gibi tamamen su ile dolduğunda denizaltı en derin noktadadır (IV-C). Denizaltı tekrar yüzeye çıkmak istediğinde üçüncü görselde olduğu gibi, içinde basınçlı hava bulunan tanklardan safra tankına hava aktarılır. Basınçlı hava suyun dışarı çıkmasını ve denizaltının yükselmesini sağlar (III-D).
9. Sınıf Meb Yayınları Fizik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 65 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.