Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik

9. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 72

9. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 72 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 72

Aşağıdaki harita Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarının bir bölümünde görülen iklim tiplerinin dağılışını göstermektedir.

1. Harita üzerinde harflerle gösterilen alanlarda yerleşmelerin yoğunluğu veya seyrekliği üzerinde etkili olan doğal fakörleri belirtiniz.

  • Cevap:

A. Yer şekillerinin sade olması ve ılıman iklim koşulları
B. Yer şekillerinin oldukça engebeli olması
C. Çöl ikliminin hâkim olması
D. Akdeniz iklimi ve kıyıların yerleşmeye uygun olması
E. Nil Nehrinin yerleşmelerin gelişimi için sağladığı avantajlar.

2. Haritaları karşılaştırarak Avrupa kıtası genelinde yerleşmelerin diğer kıtalara göre daha düzenli dağılması üzerinde etkili olan doğal faktörleri belirleyerek yorumlayınız.

  • Cevap: Avrupa kıtasının geneli yeryüzü şekilleri bakımından sadedir. Ayrıca Avrupa kıtasının büyük kısmında yerleşmeler için uygun olan Akdeniz ve ılıman okyanussal iklim hâkimdir. Bu özellikler Avrupa’da yerleşmelerin kıta geneline yayılmasında etkili olmuştur.

3.Haritalar karşılaştırıldığında yerleşmelerin gelişimi üzerinde etkili olan doğal faktörlerle ilgili hangi genellemelere ulaşılır?

  • Cevap: Engebeli alanlarda yerleşmelerin gelişimi kısıtlıdır. Çöl ikliminin hâkim olduğu alanlarda yerleşmeler daha seyrektir. Okyanus, deniz ve göl kıyıları yerleşmelerin gelişimi için olumlu etkiye sahiptir. Akdeniz ve ılıman okyanussal iklimin görüldüğü alanlarda yerleşmeler daha yoğundur. Yer şekillerinin sade olduğu alanlar genel olarak yerleşmelerin gelişimi için daha uygundur.

9. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 72 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!