Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik

9. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 40

9. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 40 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 40

2.Ulusal Sulak Alan Envanteri Yönetim Bilgi Sistemi’nde altlık olarak kullanılan haritada nokta, çizgi ve alan olarak gösterilen veriler nelerdir?

  • Cevap: Ulusal Sulak Alan Envanteri Yönetim Bilgi Sisteminde altlık olarak kullanılan haritada göl alanları ve orman alanları, alan yöntemiyle gösterilmiştir. Akarsular, yollar, havza sınırları, sulak alan sınırları çizgi yöntemiyle gösterilmiştir. İl merkezleri nokta yöntemiyle gösterilmiştir.

3.Ulusal öneme haiz sulak alan kapsamındaki göllerden kısmen veya tamamen kurumuş olanlar hangileridir?

  • Cevap: Ulusal öneme haiz sulak alan kapsamındaki göllerden; Acıgöl, Akgöl, Eber Gölü, Akşehir Gölü, Kozanlı Gölü ve Saz Gölü’nün tamamen veya kısmen kurumuş olduğu harita üzerinde gözlenmektedir.

4. Yaşadığınız ilde ulusal öneme haiz sulak alanlar var mıdır? Uygulama üzerindeki menülerde filtre- leme yaparak belirleyiniz.

  • Cevap: Öğrenciler; haritanın sol tarafındaki ‘’sulak alan sorgulama” menüsünden ‘’il seçiniz” ve ‘’sulak alan tipi seçiniz” alt menülerinden seçim yaparak yaşadıkları ilde ulusal öneme haiz sulak alan olup olmadığını varsa sulak alanla ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirler.

5.Ulusal Sulak Alan Envanteri Yönetim Bilgi Sistemi ve benzeri CBS uygulamalarının avantajları nelerdir?

  • Cevap:

CBS uygulamalarının avantajları;
mekânsal verilerin belirli bir düzen içinde tüm koordinatlarıyla depolanabilmesi,
seçilen verilerin dağılışının harita üstünde istenildiği anda gösterilebilmesi,
bilgilerin anında sorgulanabilmesi, analiz edilebilmesi ve sunulabilmesi,
depolanmış bilgilerin istenildiği anda değiştirilebilmesi veya dönüştürülebilmesi,
istenildiği anda haritalama veya rapor oluşturulabilmesidir.

6.Sizce hangi alanlarda benzer CBS uygulamaları yapılabilir?

  • Cevap: Öğrenciler, bilgi birikimine bağlı olarak CBS uygulamalarının afetler, (deprem, volkanizma, sel ve taşkın, heyelan, kuraklık, erozyon vb.) madenler, orman alanları, biyoçeşitlilik, doğal ve kültürel miras, hava durumu ve iklim, ulaşım ve nakliye, tarımsal üretim, nüfus ve göç hareketleri, salgın hastalıklar vb. alanlarda kullanılabileceğini belirtebilir.

9. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 40 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!