Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik

9. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 17

9. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 17 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 17

Kutup Tilkileri:
Sıcaklığı +13 oC ile -43 oC arasında değişim gösteren kuzey kutbunda yaşayan tilkilerin ağırlıkları mevsime bağlı olarak ciddi oranda değişir. Kışın yaşamlarını sürdürebilmek için yaz aylarında yağ depolayıp ağırlıklarını iki katına çıkarabilirler. Enerji elde etmek için depolanan yağlar aynı zamanda ısı izolasyonu sağlar. Küçük kulakları ve kalın kürkleri soğuk ortamda yaşamayı kolaylaştıran adaptasyonlardır. Kutup tilkilerinin kürkleri mavi ve beyaz olmak üzere iki farklı renkte olabilir. Mavi tilki; yıl boyunca koyu mavi, kahverengi, gri renklerde olabilir. Mavi tilkiler, kürklerinin kayalar arasında kamuflaj görevi gördüğü kıyı bölgelerinde yaşarlar. Beyaz tilkiler ise yaz aylarında kahverengi kürke sahiptirler. Gündüz avlanan kutup tilkileri, karın altındaki avlarının seslerini duyabilirler. Avlarını takip etmek için ise keskin koku alma duyularını kullanırlar. Kemirgenler, foklar, kuşlar, yumurtalar, böcekler, meyveler, deniz yosunları ve leşler kutup tilkilerinin besinleri olabilir. Fazla yiyecekleri kışın kullanmak üzere gömerler. Kutup tilkilerinin doğal ortamlarında yaşam süreleri 3-6 yıldır. Dişi kutup tilkileri mayıs ayında 10-14 yavru doğurabilirler. Erkek kutup tilkileri de yavruların bakımında görev alırlar. Yavrularda ölüm oranlarının yüksek olduğu belirlenmiştir.

Çöl Tilkileri:
Sıcaklığı +50 oC ile -10 oC arasında değişim gösteren sahra çölünde yaşayan tilkiler büyük ve sivri kulaklara sahiptirler. Bu kulaklar vücut yüzeyinin genişletilmesinde etkilidirler. Aynı zamanda en ufak sesleri bile rahatlıkla duyabilirler. Çöl tilkisinin kürkü krem rengi ve kuyruğu ise yer yer siyahtır. Kabarık kürkleri, geceleri çölün dondurucu soğuğundan, gündüzleri ise aşırı sıcağından korunmayı sağlar. Kürkleri pençelerini örterek sıcak kumda yanmalarını engeller. Pençeleri engebeli kum tepelerine kolaylıkla tırmanmalarını sağlar. Genellikle çekirge, fare, kertenkele gibi hayvanlarla beslenirler. Su kaynağı bulamadıklarında ihtiyacı olan suyun büyük kısmını besinlerden karşılarlar. Diğer tilki türlerinden farklı olarak gruplar hâlinde yaşayan çöl tilkileri gece avlanırlar. Avcılarından ve sıcaktan korunabilmek için inler kazarlar. Çöl tilkilerinin doğal ortamlarında yaşam süreleri yaklaşık 10 yıldır. Dişi çöl tilkisi 1-4 arasında yavru doğurur. Erkek çöl tilkileri de yavruların bakımında görev alırlar.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 17 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!