Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik

9. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 123

9. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 123 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 123

Aşağıda sınıflandırma ile ilgili bir metin ve tablo verilmiştir. Metin ve tablodan yararlanarak soruları cevaplayınız.
Canlıların ortak özelliklerinden bahsedebiliriz ancak onları kategorize etmeye ve onları sınıflandırmaya çalıştığımızda pek çok farklı özelliğin olduğunu görüp ilişkilendirmek için bağlantılı bütünsellik kurgularız. Bunu ilk gerçekleştiren Linnaeus’dir. Genera Plantarum (Bitki Cinsleri) adlı eserinde bitkileri çiçek yapılarına göre cins düzeyinde tasnif etti. Ardından Species Plantarum (Bitki Türleri) kitabında altı bin kadar bitki türüne ikili adlandırma sistemini uyguladı. Kullandığı sistem, bugünkü botanik ve zoolojinin taksonomik temelini oluşturmuştur.

1.) Hangi âlemler A1.B1.C.D.E1.F. düzeyinde canlı türleri içerir?

  • Cevap: A1 hücre, B1. prokaryot, C her iki beslenme türünü içerme, D her iki hücresel solunumu içerme, E1 eşeysiz üreme, F her iki hareket etme özelliğini gösterme anlamına gelmektedir. Bu durumda bakteriler ve arkeler bu koda giren canlıları içerir.

2. Canlı A2. düzeyinde ise hangi düzey/düzeyler geçersiz kalır? Hangi canlılar bu kapsamda değerlendirilmez?

  • Cevap: Canlı A2 düzeyinde demek dokuya sahip olmak demektir. Bu durumda tek hücreli olanlar yani bakteriler, arkeler, protistlerin büyük çoğunluğu mantarların bir kısmı burada değerlendirilmez. O halde B1 düzeyi ve burada yer alan canlılar bu kodla adlandırılmaz.

3.Canlının E2. düzeyinde olması durumunda sistematik kategorilerin hangi düzeyinde olması gerekir? Cevabınızı açıklayınız.

  • Cevap: E2 düzeyi demek, canlının eşeyli üremesi demektir. Bazı protis lerde, bitkilerde, mantarlarda, hayvanlarda eşeyli üreme görülür.

9. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 123 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!