Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik

9. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 101

9. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 101 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 101

Aşağıda madde geçişlerinin gözlemlenmesi amacıyla bir deney düzeneği hazırlanmıştır. Deney sonucuna göre soruları cevaplayınız.

%10’luk nişasta içeriğine sahip özdeş bağırsak parçaları, I. ve II. deney kaplarında bulunan saf suya şekildeki gibi daldırılıyor. Birinci deney kabına %1’lik iyot çözeltisi, ikinci deney kabına ise %1’lik benedikt çözeltisi ve nişastayı glikoza kadar sindiren enzimler damlatılıp bir süre bekleniyor. Kapta ve bağırsak parçasında renk değişimi olup olmadığı gözlemleniyor ve aşağıdaki sonuçlar elde ediliyor.
I. deney düzeneği: Sadece bağırsak parçası içerisinde mavi renk oluşumu gözleniyor.
II. deney düzeneği: Kapta ve bağırsak parçasında herhangi bir renk değişimi gözlenmiyor.
(İyot çözeltisi nişasta ile mavi renk verir. Benedikt çözeltisi glikoz ile kiremit kırmızısı renk verir.)

1. I . deney düzeneğinde bağırsak içerisinde renk değişimi görülürken kap içerisinde görülmemektedir. Bu durumun nedenini açıklayınız.

  • Cevap: İyot çözeltisi bağırsak zarından içeri girerek nişasta ile temas etmiş ve bağırsak içerisinde mavi renk oluşmuştur. Ancak nişasta zardan geçemeyecek kadar büyük moleküllü olduğu için bağırsaktan kaba geçememiştir. Kapta nişasta olmadığı için kapta mavi renk oluşmamıştır.

9. Sınıf Meb Yayınları Biyoloji Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 101 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

** Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!