Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları

8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 37 Cevabı

8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 37 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 37 Cevabı 

Kuvayı milliye ruhu” kavramının ne anlama geldiğini araştırınız.

  • Cevap: Kuvay-i milliye Anadolu’nun Yunan, Fransız, İtalyan, İngiliz ve Ermeni birliklerince işgal edildiği ve Mondros Anlaşması ile ağır koşulların dayatıldığı dönemde çeşitli yörelerde ortaya çıkan bir milli direniş örgütünün aldığı isimdir.

    Kuvay-i milliye ruhu ise, ihtiyaç olunduğunda bütün ülke olarak tek bir yumruk olabileceğimiz ve düşmanın kafasına bu yumruğu indirebileceğimizin; zorunlu kalındığında herkesin vatanın bekası için elinden gelen her hizmeti verebileceğinin genlerimize işlenmiş halidir Kuvay-i milliye ruhu kavramı

Millî Mücadele Dönemi’nde kurulan cemiyetlerin kuruluş amaçları nelerdir? Araştırınız.

  • Cevap: Milli Mücadele’ye karşı olan cemiyetler iki grupta toplanmışlardır. Bunlar; azınlık cemiyetleri ve milli varlığa düşman cemiyetlerdir. Azınlık cemiyetleri, bulundukları toprakları Osmanlı Devleti’nden kopararak kendi bağımsız devletlerini kurmak isteyenler tarafından oluşmaktaydı. Milli varlığa düşman cemiyetler ise işgallerin engellenemeyeceğini kabul etmiş ve Itilaf Devletleri’nden tavizler almayı bekleyen cemiyetlerdir.
    İtilaf Devletleri işgaline karşı savunmasız kalan Osmanlı topraklarını korumak adına faaliyet gösteren cemiyetler milli cemiyetler (Müdafaa-i Hukuk) olarak bilinmekteydi. Bu cemiyetler bölgesel olarak milli mücadele yürütmekteydiler. Bir çoğu daha sonra birleşerek Anadolu’yu kurtarmak için faaliyet göstermiştir.
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry