Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları

8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 123 Cevabı

8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 123 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

8. Sınıf Top Yayınları İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 123 Cevabı 

“Eğitim alanında yiğitçe bir atılımdır bu. Biz, kendi beyaz çocuklarımız arasındaki okuryazarlık oranını ancak bir buçuk yüzyılda, yavaş yavaş yükseltebildik. Yine de on yaşının üzerindekiler arasında okuma yazma bilmeyenlerin oranı 1920’de %6 kadar yüksekti. New York’ta bile bu oran %5’tir. Vali Smith (Simit), Amerika’da okuma yazma bilmeyen beş milyon insan bulunduğunu söylemektedir.

Mustafa Kemal’in Türkiye’yi okutmak için gösterdiği ilgi bizde de olsaydı okullara devamı sağlayacak bir yol bulabilir, bunun için gerekiyorsa davul da çalabilirdik.”

(Şimşir, 1992: 250) (Düzenlenmiştir.)

Millet Mekteplerinin çağdaş cumhuriyet bireyi yetiştirme hedefine katkıları nelerdir? Değerlendiriniz.

  • Cevap: Cumhuriyetin ilan edilmesinden sonra eğitim ve öğretim faaliyetleri de yeni rejimin arzusu doğrultusunda çağdaş ve modern bir şekilde yapılmaya başlanmıştır. Cumhuriyet rejiminde laiklik uygulamaları laikliğin anayasaya girmesinden önce başlamıştır. Bu bağlamda inkılapların kesafet içinde olduğu yıllarda eğitim ve öğretimin birleştirilmesi de gündeme gelmiştir.Millet Mektepleri’nde çağdaş ve modern eğitim anlayışına göre eğitim ve öğretim verilmeye başlanmıştır. Bilim ve akıl öncelenmiştir. Bu düsturla da karma eğitim öne çıkmıştır. Eğitim muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için bir araç olarak kabul edilmiştir. Mustafa Kemal yeni harflerle bir geometri kitabı kaleme alarak bilime verdiği önemi ortaya koymuş ve eğitim araç ve kaynaklarının yol ve yöntemini göstermiştir.
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry