Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf Öğün Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları

8. Sınıf Öğün Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 211 Cevabı

8. Sınıf Öğün Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 211 Cevabı

2017 – 2018 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen kitaplardan biri de “8. Sınıf Öğün Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Atila Ataş tarafından kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise Abdüssamed BAŞER tarafından yapılmış.

8. Sınıf Öğün Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 211 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

8. Sınıf Öğün Yayınları Fen Bilimleri Kitabı Sayfa 211 Cevabı 

Depremler neden olmaktadır?

  • Cevap: Deprem doğal bir afettir. Deprem yeryüzünde yerin altında meydana gelen bir olaydır. Depremin etkileri yeryüzünde, gökyüzünde ve denizlerde ortaya çıkmaktadır. Günümüzde yapay olarak da meydana gelebilen depremler doğal olarak tektonik ve volkanik hareketler sonucunda da doğal olarak oluşmaktadır..Depremler, yer altında meydana gelen kırılmalar ve çatlamalar sonucunda açığa çıkan kuvvetin yeryüzüne dalgalar halinde ulaşmasıyla meydana gelen, fay hatları oluşturarak ilerleyen ve belli bir bölgede dereceli olarak etkin olan doğa olaylarıdır. Depremler yıkıcı sonuçlara neden olmaktadır. Ülkemizde de depremler yaşanmaktadır. Deprem doğal afet olduğu için önlenemez. Fakat depremin zararları azaltılabilir. Bu da depreme karşı alınan önlemlere bağlıdır.

Depremler nelere sebep olmaktadır?

  • Cevap: Depremler, yeryüzü katmanlarının altında meydana gelen kırılmaların ve çatlamaların açığa çıkardığı kuvvetin dalgalanmalar nedeniyle yer kabuğunun hareketine geçmesi sonucunda meydana gelen doğal afettir. Depremler, doğal afetler olarak önlenemezler. Doğal afetlerin zararlarının azaltılması mümkündür. Bunun için tedbirler alınması gerekir. Tedbirler için de deprem bilincinin oluşması gerekir.Depremler yıkıcı hasarlara neden olmaktadır. Sarsıntılar en çok mesken olarak kullanılan ve binalardan meydana gelen alanlarda yıkımlara neden olmaktadır. Elektriğin kesilmesi, suyun kesilmesi, doğal gazın kesilmesi gibi sorunlar meydana gelebilir. Yolların çökmesi, dere yataklarının değişmesi hatta kıtaların yer değiştirmesi de meydana gelebilir. Depremler daha çok yıkıcı hasara neden olmaktadır.

Depremlerden nasıl korunabilirsiniz?

  • Cevap:Deprem doğal bir afettir. Depremler yerin derinliklerinde meydana gelen yeryüzü faaliyetleri nedeniyle kayaların kırılması ve çatlaması sonucunda açığa çıkan kuvvetin yeryüzüne ulaşması ve fay hatları oluşturması depremleri meydana getirmektedir. Depremlerden korunmak mümkündür. Fakat depremler önlenemez ancak zararları azaltılabilir.

    Depremlerden korunma yolları da bulunmaktadır. Depremlerden korunma yolları arasında kaçak yapıların önlenmesi, zemin güçlendirici sistemlerin yapılması raylı sistemler ve asansörlü sistemlerin yapılması, binaların çeliklerle inşa edilmesi gibi çözümler geliştirilmektedir. Depremlerde eşyaların sabitlenmesi de hayat kurtarıcı çözümler olabilir. Eşyaların sabitlenmesi ve insanların cenin pozisyonunda depremden korunması da depremlerin zararlarını azaltabilir. Depremler insanlara en çok zarar veren doğal afetlerden biridir.

Depremlerle ilgilenen bilim adamları kimlerdir?

  • Cevap: Depremler doğal afetlerdir. Doğal afetlerin zararları azaltılabilir. Fakat doğal afetleri engellemek mümkün değildir. Deprem, yeryüzü derinliklerinde meydana gelen kayaların kırılması ve çatlaması sonucunda açığa çıkan kuvvetlerin toprak parçalarını harekete geçirmesi ve fay hatları oluşturmasıyla gerçekleşen doğal afetlerdir.Depremle ilgili bilimsel çalışmalar da yapılmaktadır. Depremle ilgili çalışmalar yapılmasını sağlayan bilim dalı sismolojidir. Sismoloji ile ilgilenen bilim insanlarına sismolog denmektedir. Sismologlar, depremlerle ilgili çalışmalar yapan ve araştırmalarını bilimsel verilerle destekleyen kişilerdir. Deprem bölgelerinde depremlerle ilgili çalışmalar yapan ve depremin neden oluştuğunu, nerede ve nasıl oluştuğunu, sonucunun neler olduğunu ve neler olabileceğini araştırarak incelemeler yaparlar.
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry