Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Nev Kitap Yayınları

8. Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Nev Kitap Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 21

8. Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 21 Cevapları Nev Kitap Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Nev Kitap Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 21

Yaşadığımız şehrin toplum üzerinde ekonomik, sosyal ve kültürel etkileri neler olabilir? Mustafa Kemal’in çocukluğunun geçtiği Selanik şehri ve şehrin etnik yapısı hakkında bir araştırma yapınız.

  • Cevap:  5 yüzyıl boyunca Osmanlı egemenliğindeki Selanik çok uluslu bir kentti. Camiler, okulları ve medreseleriyle Müslümanların din ve eğitim hayatlarının merkeziydi. Selanik’in neredeyse her ilçesinde bir tekke mevcuttu. Çeşitli tavsiyeler almak veya hastalıklarına çare bulmak için hem zenginler hem fakirler dervişlere koşardı. Selanik, 19. yüzyıla kadar Rumeli yani Balkanlar’ın beylerbeyine bağlı bir sancaktı. Selanik’te kadı da büyük öneme sahipti; hukuksal yükümlülükleri dışında tüm devlet hizmetlerinin denetiminden de sorumluydu.

Selanik şehrinin Avrupa’ya yakın olması ve farklı kültürleri barındırması Mustafa Kemal’in yetişmesinde nasıl bir etkiye sahip olmuş olabilir?

  • Cevap: Mustafa Kemal bu sayede Avrupa’yı yakından tanıma şansını yakalamış, Avrupa insanının düşünce tarzını onların felsefi yaklaşımlarını ve en önemlisi de niyetlerini Osmanlıdaki diğer paşalara göre çok daha iyi analiz etme fırsatını ve ileri görüşlülüğünü kazanmıştır.

Mustafa Kemal’in ataları Anadolu’dan gelerek Balkanlara yerleşen Türklerdendir. Balkanlara Türk göçlerinin ne zaman yapıldığını ve Balkanlarda başka hangi etnik unsurların yer aldığını araştırınız.

  • Cevap: Rumeli’ye geçiş, Osmanlı Devleti’nin büyümesinde en etkili rolü oynamıştır. Zira Osmanlı Devleti Balkan yani Rumeli güdümlü bir Türk- İslam Devleti idi. Osmanlı Devleti de elindeki bu insan gücünü, almış olduğu bölgeleri Türkleştirmek ve İslamlaştırmak için çok güzel bir şekilde sistemli olarak kullanmış ve Anadolu’daki pek çok Türkmen grubunu Rumeli’ye yerleştirmiştir. Rumeli’ye sürgünler ve iskânlar neticesinde pek çok Türk ailesi yerleşmiş ve bölgeyi benimsemişlerdir.

8. Sınıf Nev Kitap Yayınları T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 21 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry