Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Nev Kitap Yayınları

8. Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Nev Kitap Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 183

8. Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 183 Cevapları Nev Kitap Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Nev Kitap Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 183

Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere, yukarıda verilen kelimelerden uygun olanı yerleştiriniz.
♦ Lozan’da boğazların kontrolünü uluslararası bir komisyonun yönetmesi Türkiye’nin bağımsızlık hakkının engellenmesi demektir.
♦ Uluslararası alanda haklılığı ortaya koymak ve İtilaf devletlerinin saldırgan tutumu karşısında Türkiye, ilgili devletleri görüşmeye çağırdı.
♦ Savaş gemilerinin boğazlardan geçişinin sınırlandırılması Türkiye’nin jeopolitik ve siyasi önemini artırmıştır.

  • Cevap:

Milletler Cemiyetinin kuruluş amacı ve yaptığı çalışmalarla ilgili bir araştırma yapınız.

  • Cevap:Milletler Cemiyeti (Cemiyet-i Akvam da denir), günümüzdeki Birleşmiş Milletler’in temeli sayılabilecek bir organizasyondu. I. Dünya Savaşı’nın ardından İsviçre’de, 10 Ocak 1920’de kuruldu. Amacı, ülkeler arasında yaşanabilecek sorunları barışçı yollarla çözmek idi.

Yunanistan’ın, Türkiye’nin Milletler Cemiyetine üye olması için teklif veren devletlerden biri olması ile ilgili neler söylenebilir? Açıklayınız.

  • Cevap: Türkiye adına Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Yunanistan adına Eleftherios Venizelos’un girişimleri sayesinde 1930 yılından itibaren Türkiye ile Yunanistan arasında iyi komşuluk ilişkileri kurulabilmiştir. Atatürk’ün 1938 yılındaki vefatına kadar Türkiye ile Yunanistan kalıcı dostluk tesis edilmesi adına çaba göstermişler ve aralarındaki barışı tüm Balkan coğrafyasına teşmil etmeye çalışmışlardır.

8. Sınıf Nev Kitap Yayınları T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 183 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry