Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Uncategorized

8. Sınıf İnkılap Tarihi Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 86

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 86 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 86

H. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

48- Yukarıdaki tabloda yer alan başlıkların altındaki bilgilerin doğru olması için hangilerinin yer değiştirmesi gerekir?
A) 1 ve 3
B) 2 ve 4
C) 2 ve 5
D) 3 ve 6

  • Cevap: B

49- Mustafa Kemal’in 9. Ordu Müfettişliği ile elde ettiği görev ve yetkilerinin İstanbul Hükûmeti tarafından geri alınmasında Amasya Genelgesi’nin özelliklerinden hangisi daha çok etkili olmuştur?
A) Millî Mücadele’nin gerekçesini belirtmesi
B) Sivas’ta millî bir kongrenin toplanmasını kararlaştırması
C) Kongrelere katılacak delegelerin kimliklerini gizlemelerinin istenmesi
D) Millî egemenliğe vurgu yapması

  • Cevap: D

50- İstanbul Hükümetleri Mustafa Kemal’in Millî Mücadele yolundaki çalışmalarına zaman zaman engel oluyordu. Bu amaçla Mustafa Kemal başta olmak üzere Millî Mücadeleye destek veren herkes vatan haini ilan edilmişti. Tüm bu güçlüklere rağmen Mustafa Kemal, Türk milleti ile birlikte düşmana karşı mücadele ederek ülkeyi düşman işgalinden kurtarmıştır. Parçaya göre Mustafa Kemal’le ilgili olarak aşağıdaki bilgilerden hangisine ulaşılabilir?
A) En zor şartlarda bile mücadele azmini hiç yitirmediğine
B) İstanbul Hükûmeti’yle iş birliği yaptığına
C) İstanbul Hükûmeti’nin tavrının Mustafa Kemal’i karamsarlığa düşürdüğüne
D) Halk ile birlikte hareket etmediğine

  • Cevap: A

51- Ünlü Tarihçi Bernard Lewis’e göre “… Bu antlaşma pek insafsızdı. Türkiye’yi, en zengin illerini ilhak eden devletlerin ve ulusların insaflarına dayanarak yaşayabilecek; çaresiz, kötürüm ve gölge bir devlet halinde bırakacaktı. Yenilmiş Almanya’ya empoze edilenden çok daha ağır olup Türk halkına yaşama hakkı tanımıyordu…” Bernard Lewis’in sözünü ettiği bu antlaşma aşağıdakilerden hangisidir?
A) Gümrü Antlaşması
B) Sevr Antlaşması
C) Mondros Ateşkes Antlaşması
D) Moskova Antlaşması

  • Cevap: B

52- TBMM’nin açılmasından kısa bir süre sonra, ülke içinde İtilaf Devletleri ve İstanbul Hükûmeti tarafından desteklenen isyanlar çıkarılmıştır. Çıkarılan isyanlar, Millî Mücadele’yi olumsuz etkilemiştir. BMM bu isyanları önlemek, huzur ve asayiş ortamını yeniden sağlamak amacıyla bazı önlemler almıştır. Aşağıdakilerden hangisi TBMM’nin aldığı bu önlemlerden biri değildir?
A) Hıyanet-i Vataniye Kanununun çıkarılması
B) İstiklal Mahkemelerinin kurulması
C) Kuvâ-yı Millîye’nin kurulması
D) Din adamları tarafından fetvalar hazırlanması

  • Cevap: C

8. Sınıf Meb Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 86 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
clap
0
happy
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry