7. Sınıf Mevsim Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 148 Cevabı
2017 – 2018 Eğitim Öğretim senesiyle birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen ders kitaplarından biri de “7. Sınıf Mevsim Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Emine TUNCEL tarafından kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise Gülşah BOSTAN tarafından yapılmış. Ölçme – Değerlendirme Uzmanı Haşan PEKTAŞ var.
“7. Sınıf Mevsim Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 148 Cevapları” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar vardır.
7. Sınıf Mevsim Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 148 Cevabı
Atık suların arıtımında yapılan işlemleri çeşitli kaynaklardan araştırınız.
Cevap: Atık su arıtma yöntemleri temel olarak üç’e ayrılır:
- Fiziksel arıtma yöntemleri
- Kimyasal arıtma yöntemleri
- Biyolojik arıtma yöntemleri
Değişik karakterdeki atık sular için değişik arıtma yöntemleri kullanılabilir. Evsel atık sular için genelde fiziksel ve biyolojik arıtma yöntemleri tercih edilirken endüstriyel atık suların arıtımı için kimyasal yöntemler kullanılmaktadır. Ancak her üç yönteminde kullanıldığı arıtma sistemleri de mevcuttur.
Fiziksel Arıtma Yöntemleri
Kirlilik unsurunun fiziksel özelliklerine (maddenin boyutları, vizkositesi ve özgül ağırlığı) bağlı olarak uygulanan arıtma yöntemleridir. Fiziksel arıtma yöntemleri örnekleri şunlardır:
Izgaralar
Kum tutucular
Çökeltme tankları
Filtrasyon havuzları
Kimyasal Arıtma Yöntemleri
Kirlilik unsurunun kimyasal özelliklerine bağlı olarak dışarıdan kimyasal madde eklemek suretiyle yapılan arıtma yöntemleridir.Örneğin, koagülasyon ve floklaştırma, iyon değiştiriciler, klorlama veya ozonlama
Biyolojik Arıtma Yöntemleri
Biyokimyasal reaksiyonlar neticesinde atık sudaki çözünmüş organik kirleticilerin uzaklaştırıldığı yöntemlerdir. Örneğin; Biyolojik filtreler, Aktif çamur ve modifikasyonları, Stabilizasyon havuzları ve modifikasyonları, Anaerobik sistemler