Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ekoyay Yayıncılık

7. Sınıf Ekoyay Yayınları Nüfusumuza Dair

7. Sınıf Ekoyay Yayınları Nüfusumuza Dair

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Öğrenci Çalışma Kitabı Ekoyay  Yayınları 2. Ünite Ülkemizde Nüfus Sayfa 23 Nüfusumuza Dair 2. Etkinlik Soruları ve Cevapları

Nüfusumuza Dair

Ders kitabınızın 37. sayfasındaki tablolar ile ilgili aşağıdaki sorulan cevaplayınız.

1927 yılında erkek nüfusun kadın nüfusuna oranla daha düşük olmasının sebepleri neler olabilir?

  • Cevap Çünkü o zamanlarda topraklarımızda bir çok savaş yaşanmıştır. Erkek nüfus savaşta vatanı savunmak için askerlik vazifesini yerine getirirken şehit düşmüştür. Bu yüzden de erkek nüfus kadın nüfustan daha azdır. 

2007 yılına kadar olan veriler içerisinde nüfusun en az artışı ve en fazla artışı hangi yıllarda olmuştur? Niçin?

  • Cevap En az 1927 yılında en çok ise 2103 yılında artış olmuştur.

2007 yılından itibaren nüfusun her yıl sayılmasının sebebi nedir? Nüfusun her yıl sayılmasının kimlere nasıl faydası olabilir?

  • Cevap Çünkü devlet planlamasında nüfusun ne kadar arttığı bilinirse ona göre yatırımlar önlemler alınmaktadır. Bu sayede yapılacak bütün yatırımlar, ya da geleceğe yönelik yapılması planlanan bütün çalışmalar daha sağlıklı yapılır. 

Nüfus artış hızı hangi durumlarda avantaj, hangi durumlarda dezavantaj olur? Açıklayınız.

  • Cevap Nüfus artış hızı iş gücünün artması, dinamik ve genç bir nüfus yaratması bakımından avantaj, ancak milli gelirin azalması, tüketimin artması ve eğer uygun koşullar sağlanmazsa işsizliğin artması bakımından dezavantajlı bir durumdur.

Doğum ve ölüm oranlarının nüfusa etkisini açıklayınız.

  • Cevap Doğum oranları ne kadar yüksek olursa o devletin ne kadar nüfus artışı yaşadığını öğreniriz. Ona göre nüfusun artması sonucu yatırımları artması, giderlerin fazlalaşması planlanır. Ölüm oranları ise milletin arasında yaşanan kayıpların ardından ne kadarlık bir nüfusa sahip olduğumuzu ve ne gibi çalışmalar yapılmasını planlamada yardımcı olur. 
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry