Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
7. Sınıf Aydın Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları

7. Sınıf Aydın Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 15-16

7. Sınıf Aydın Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 15-16 Cevapları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Aydın Yayınları Sayfa 15-16

[syf]7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Aydın Yayınları Çözümleri Sayfa 15[/syf]

Takımyıldızlar

Bazı yıldızlar kümeler hâlinde bulunmaktadır. Bu yıldızlara takımyıldızları adı verilir.

Takımyıldızları çeşitli nesnelere benzetilen parlak yıldız düzenlerine sahiptir. Bu yüzden takımyıldızlarına insan, hayvan ve nesne adları verilmiştir. Bu benzetmeler, gökyüzü gözlemlerini kolaylaştırmıştır.

Aşağıdaki fotoğrafta gökyüzündeki takımyıldızlarını görüyorsunuz. Ejderha, Küçükayı, Büyükayı, Kuzey Tacı, Avcı (Orion) … takımyıldızlarından bazılarıdır.

Yıldızlar arası mesafe çok fazla olduğundan kilometre kavramının yerini ışık yılı kavramı alır. Işık yılı bir uzunluk birimidir ve 1 ışık yılı uzaklık, ışığın 1 yılda aldığı yol kadardır.

Uzaydaki gök cisimlerinden biri de gök ada ya da galaksi olarak adlandırılan gök cisimleridir. Gök adalar çok sayıda yıldızdan, yıldızlar arası gaz ve toz bulutlarından oluşmuştur. Uzayda çok sayıda gök ada bulunur. Biçimlerine göre eliptik, sarmal ve düzensiz olmak üzere üç çeşittir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.
[syf]7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Aydın Yayınları Çözümleri Sayfa 16[/syf]

Meraklısına

• Güneş sistemi, Samanyolu gök adasının kollarından biri olan Avcı kolunda bulunur.
• Güneş sistemi, merkezde bir yıldız (Güneş) ile sekiz gezegen, gezegenlerin uyduları, astreoitler, kuyruklu yıldızlar ve meteorlarından oluşur.

Evrenin, Dünya dışında kalan kısmı uzay olarak tanımlanır. Uzayın büyüklüğü ile ilgili araştırmalar hâlâ devam etmektedir.
Uzay ile Dünya, Ay, Güneş, gezegenler, yıldızlar ve diğer gök cisimleri ise evreni oluşturur. Yani evren, görebildiğimiz ve görebildiğimizin dışındaki boşluklarla birlikte gök cisimlerinin tümüdür.
Evrenin oluşumu ile ilgili görüşler şöyledir:

Evrenin oluşumuyla ilgili genel olarak iki görüş vardır.

1. 1600’lü yıllarda yaşamış olan Newton’un “hareketsiz ve başlangıcı olmayan evren” görüşü dür. Bu evren görüşüne göre, evren sonsuzdan beri vardır ve varlığını şu anki hâli ile sonsuza kadar devam ettirecektir.

2. Birçok bilim insanı tarafından kabul edilen görüş ise evrenin bir başlangıcı olduğudur. Bu görüş “Big Bang (Büyük Patlama)” Teorisi’ne dayandırılmaktadır. Günümüzden yaklaşık 15 milyar yıl önce evrenin bir patlama sonucu meydana geldiği düşünülmektedir. Yapılan araştırmalarda da evrenin sürekli genişlediği görülmektedir. Bu olayı, bir balonun şişirilmeden önce üzerine noktalar konulup, şişirildikten sonra o noktaların birbirinden uzaklaşmasına benzetebiliriz. Araştırmalarda da gök cisimlerinin arasındaki mesafenin sürekli arttığı gözlemlenmiştir. Bu gözlem, Big Bang Teorisi için çok önemli bir kanıttır. Yine yapılan araştırmalarda, uzaya fırlatılan uydular aracılığıyla rastlanılan kozmik ışınların ve radyasyonun da bu teoriyi kesinleştirdiği kanıtlanmıştır.

Evrenin nasıl meydana geldiğini gözlemleyebilmek için bilim insanları 2008 yılında Fransa-İsviçre sınırında Cenevre yakınlarındaki özel laboratuvarda yerin 100 metre altında 27 kilometrelik dairevi bir tünel inşa ederek “Yüzyılın Deneyi” adı altında bir projeye imza attılar. Bu projede Türk ve Alman uzmanların bulunduğu 5 binden fazla fizikçi ve mühendis görev alıyor. Bu proje, evrenin oluşumuyla ilgili bakış açılarını değiştirebilecek sonuçlar açısından büyük önem taşımaktadır. Çalışmalar hâlâ devam etmektedir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Çözümleri Aydın Yayınları Sayfa 15-16  ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry