7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Aydın Yayıncılık 4. Ünite Saf Madde ve Karışımlar Sayfa 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 2. Bölüm Saf Maddeler Etkinlik Soruları ve Cevapları
7. Sınıf Aydın Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı 2. Bölüm Saf Maddeler Cevapları
7. Sınıf Aydın Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 87 Cevabı
Sinemaya gitmek için bilet satın aldım ama filmin başlamasına daha bir saat vardı. Ben de etrafı biraz gezeyim dedim. Karşıma birçok mağaza çıktı. O mağazaların içinde gerçekten onlarca ürün vardı. Bir an “Bu kadar çok çeşit ürünün yapısında acaba hangi maddeler var? Bu ürünlerin yapısındaki maddeler aynı mı, yoksa farklı mı?” diye düşündüm. Çocuğun düşündüğü soruları tahmin ediniz ve tahminlerinizi arkadaşlarınızla tartışınız.
Saf Maddeler: Fiziksel yollarla kendisinden başka maddelere ayrışmayan maddelere saf maddeler denir.
7. Sınıf Aydın Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 88 Cevabı
Modellemelerde de gördüğümüz gibi bileşikler, en az iki farklı tür elementten oluşur. Bileşiği oluşturan elementler, istenildikleri oranda birleşebilir mi?
- Cevap: Evet eğer belirli bir miktarda olmazlarsa formül de olamaz zaten ama mesela karışımlarda bu yoktur her şeyden istediğin kadar koyabilirsin ama bileşikler böyle değildir.
Bileşiği oluşturan elementler, bileşik oluşumundan sonra hâlâ kendi özelliklerini gösterir mi? Yukarıdaki soruları sınıftaki arkadaşlarınızla tartışınız.
- Cevap: Evet karışımlarda özelliklerini kaybeder karışımlarda kaybetmez bileşikte kaybeder.
7. Sınıf Aydın Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 92 Cevabı
Elementlerin Sembolleri; Günümüzde 120’ye yakın element olduğu bilinmektedir. Birçok dilde element sembollerinin okunuşu farklıdır. Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi “P ” sembolü ile gösterilen elementin okunuşu 5 farklı ülkenin dilinde farklı şekillerde okunmuştur. Bu karışıklığın giderilmesi amacıyla elementlerin sembolleri, bilimde ortak dil olsun diye Latince adlarındaki ilk harf kullanılarak belirtilir. Eğer aynı harfle başlayan başka bir element varsa bu defa element adında yer alan bir harf daha sembolde kullanılır. İlk harf büyük, ikinci harf ise küçük olarak yazılır.
7. Sınıf Aydın Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 94 Cevabı
Bileşikler; Bileşiklerin formüllerle gösterildiğini ve elementlerin belirli oranlarda bir araya gelerek bileşikleri oluşturduklarını daha önce öğrenmiştik. Aşağıdaki tabloda bileşiklerin adı, formülü, molekül modeli ve kullanım alanları verilmiştir. Tabloyu sınıftaki arkadaşlarınızla inceleyiniz.
Bu etkinliği sınıf içinde yapmalısınız.
“7. Sınıf Aydın Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.