7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Aydın Yayıncılık 1. Ünite Güneş Sistemi ve Ötesi Sayfa 2, 1. Üniteye Hazırlık Etkinlik Soruları ve Cevapları
7. Sınıf Aydın Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı 1. Üniteye Hazırlık Cevapları
7. Sınıf Aydın Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 2 Cevabı
1. Aşağıdaki şekilde, Dünya’nın katmanları gösterilmiştir. Bu katmanların isimlerini, kutucukta verilen kelimelerden uygun olanları ile doldurunuz.
- Cevap: a: Ateş Küre, b: Ağır Küre, c: Taş Küre, d: Su Küre, e: Hava Küre
2. Dünya’nın uydusu olan Ay’ın şekilde gösterilen evrelerinin isimlerini kutucuklara yazınız.
- Cevap: a: Yeni Ay, b: Hilal, c: İlk Dördün, d: Şişkin Ay, e: Dolunay, f: Şişkin Ay, g: Son Dördün, h: Hilal,
3. Dünya ve Ay arasındaki hareket ilişkisini, bu ilişkinin yol açtığı sonuçları ve bunların günlük hayata etkisini aşağıdaki noktalı yerlere kendi cümlelerinizle yazınız.
- Cevabı: Aşağıdaki fotoğrafta Güneş tutulması yer almaktadır. Güneş tutulması sırasında Dünya’nın bir bölümü, gündüz vakti olmasına rağmen güneş ışınlarını alamaz ve gün ortasında gece olmuşçasına bir karanlık yaşanır. Birkaç dakika süren bu doğa olayının nedeni, Ay’ın Dünya ile Güneş’in arasına girmesi ve güneş ışınlarının Dünya’ya ulaşmasını engellemesidir. Güneş tutulması sırasında Dünya’nın bir bölümünde Ay’ın gölgesi oluşur.
Ay, Dünya etrafında bir yılda 12 kez dolanır. Her bir dolanım bir ay olarak adlandırılır. Dolayısıyla Ay, Dünya ile Güneş arasına bir yıl içerisinde 12 kez girerek yeni ay evrelerini oluşturur. Ancak Ay’ın Dünya etrafındaki her dolanımında Güneş, Dünya ve Ay aynı doğrultuda bulunmaz. Böylece her yeni ay evresinde Güneş tutulması gerçekleşmez. Güneş, Dünya ve Ay’ın aynı doğrultuda olduğu dönemlerde Güneş
tutulması gözlenir.
“7. Sınıf Aydın Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 2” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.