6. Sınıf Tekno Artı Yayınları Hz. Muhammed’in Hayatı Ders Kitabı Sayfa 42 Cevabı
2017 – 2018 Eğitim Öğretim senesiyle birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen ders kitaplarından biri de “6. Sınıf Tekno Artı Yayınları Hz. Muhammed’in Hayatı Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Hatice ARICI tarafından kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görsellere önem verilmiş ve görsel tasarım Ümit YÜKSEL tarafından yapılmış. Ölçme – Değerlendirme bölümünde ise Tolga İNCE var.
“6. Sınıf Hz. Muhammed’in Hayatı Tekno Artı Yayınları Ders Kitabı Sayfa 42 Cevapları“nda önce sorular yazıldı daha sonra cevaplar verildi.
6. Sınıf Tekno Artı Yayınları Hz. Muhammed’in Hayatı Ders Kitabı Sayfa 42 Cevabı
1. Yemekle ilgili görgü kurallarına uymak niçin önemlidir? Tartışınız.
- Cevap: Yemek yerken görgü kurallarının uymak, temizlik, sağlık ve başkalarına duyulan saygının gösterilmesi açısından önemlidir.
2. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) komşuya ikramla ilgili hadisinden anladıklarınızı arkadaşlarınızla paylaşınız.
- Cevap: “Komşusu açken tok yatan kimse bizden değildir.” (Hâkim, II, 15; Heysemî, VIII, 167)
“Cebrâîl bana, dâimâ komşu hakkını tavsiye ederdi. Öyle ki ben, komşuları birbirine mîrasçı kılacak zannetmiştim!” (Buhârî, Edeb, 28 ).
”Çorba pişirdiğin zaman suyunu çok koy. Sonra da komşularını gözden geçir ve gerekli gördüklerine güzel bir şekilde ikrâm et!” (Müslim, Birr, 143) .
İslamda sosyal ilişkiler, insani ve beşeri ilişkiler olarak ayrılmaktadır. İnsanlar bir toplum olarak yaşaması, cemiyet planında İslam’ın ortaya koyduğu prensipler dahilinde gerçekleşmektedir. Cemiyet değerlerinin oluşmasında İslami kavramlar öncülüğünde milli ve manevi değerler de yaşanmaktadır.
Hazreti Muhammed (s.a.v.), İslam peygamberidir. Her yönüyle Müslümanlar için örnektir. O’nun (a.s.), komşuluk ile ilgili hadisleri de bulunmaktadır. Çünkü komşuluk en önemli beşeri ilişkilerden biridir. Hazreti Muhammed (s.a.v.), komşusu açken tok yatan bizden değildir, diyerek komşuluk ilişkilerinin önemini vurgulamıştır. Paylaşmanın, yardımlaşmanın ve dayanışmanın toplum içinde yaygınlaşmasını, barış ve huzur ortamının korunmasını, birlik ve beraberliğin sağlanmasını tesis için bu sözü söylemiştir.