Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
6. Sınıf Hz. Muhammed’in Hayatı Tekno Artı Yayınları

6. Sınıf Tekno Artı Yayınları Hz. Muhammed’in Hayatı Sayfa 41 Cevabı

6. Sınıf Tekno Artı Yayınları Hz. Muhammed’in Hayatı Ders Kitabı Sayfa 41 Cevabı

2017 – 2018 Eğitim Öğretim senesiyle birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen ders kitaplarından biri de “6. Sınıf Tekno Artı Yayınları Hz. Muhammed’in Hayatı Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Hatice ARICI tarafından kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görsellere önem verilmiş ve görsel tasarım Ümit YÜKSEL tarafından yapılmış. Ölçme – Değerlendirme bölümünde ise Tolga İNCE var.

6. Sınıf Hz. Muhammed’in Hayatı Tekno Artı Yayınları Ders Kitabı Sayfa 41 Cevapları“nda önce sorular yazıldı daha sonra cevaplar verildi.

6. Sınıf Tekno Artı Yayınları Hz. Muhammed’in Hayatı Ders Kitabı Sayfa 41 Cevabı 

Düşünelim-Tartışalım: ‘Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü tarafından 2012 yılında ülkemizde yapılan ekmek israfı ve israf üzerinde etkili olan faktörler araştırmasına göre l günde 95 milyon adet ekmek tüketilirken 6 milyon adet ekmek israf edilmektedir. Buna göre ülkemizde yıllık 1,546 milyar TL değerinde 2,1 milyar adet ekmek israf edilmektedir.
Yukarıda verilen araştırma sonuçlarıyla Hz. Muhammed’in (s.a.v.) israfla ilgili öğütlerinden yola çıkarak ekmek israfının önüne geçmek konusunda neler yapabileceğimizi arkadaşlarınızla tartışınız.

  • Cevap: Ekmek israfının önüne geçmek için bayat ekmek kutusu aracılığı ile bayat ekmekleri toplayıp fabrikalarda işleyip başka alanlarda kullanabiliriz.

1. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) israfla ilgili bir hadisini söyleyerek hadisten anladıklarınızı ve bu hadisin günlük hayatınıza etkisini açıklayınız.

  • Cevap“Yiyiniz içiniz; fakat israf etmeyiniz! Çünkü Allâh isrâf edenleri sevmez.” (A’râf Suresi 7/31)
    Yemek yemekten maksat, zevk ve lezzet alarak nefsin boyunduruğu altına girmek değil, Allâh’a kulluk ve ibâdete güç kazanmak olmalıdır. Yani yemek bizzat gâye değil, hedefe giden yolda bir vâsıta olarak görülmelidir. Yeme ve içmede tehlikeli olan şey, tokluk sebebiyle günâha düşmektir.  

    Ey îmân edenler! Size verdiğimiz rızıkların temiz olanlarından yiyin! Eğer sâdece Allâh’a kulluk ediyorsanız, O’na şükredin!” (Bakara Suresi 2/172)

    Bir Hadis-i Şerif’te ise şöyle buyurulur;

    Canının çektiği ve arzu ettiğin her şeyi yemen, şüphesiz israftır!” (İbn-i Mâce, Et‘ime, 51) Peygamberimiz(s.a.v)’ce buyrularak böyle bir hareket, ölçüsüzlük olarak telâkki edilmiştir. Allâh dostlarına göre ise şeriatte doyduktan sonra yemek israf, tarîkatte doyuncaya kadar yemek israf, hakîkatte de Allâh’ın huzûrunda olduğunu unutarak yemek israftır.

2. “İki nimet vardır ki insanlardan çoğu bu nimetleri kullanmakta aldanmıştır: Sağlık ve boş vakit.” (Buhârî, İsti’zan/ 2019.) Sağlığımızı korumak için beslenmemizde dikkat etmemiz gerekenleri Hz. Muhammed’in (s.a.v.) tavsiyelerinden yola çıkarak belirtiniz.

  • Cevap:

SONRAKİ KONUYA HAZIRLIK

1. Yemekle ilgili görgü kuralları nelerdir? Bildiklerinizi defterinize yazınız.

  • Cevap:

1. Ağzımızda yemek varken konuşmamalıyız.
2. Yemeğimizi çatal, kaşık, bıçak kullanarak yemeliyiz.
3.Kendi tabağımızdan yemek yemeliyiz.
4. Kendi bardağımızdan su içmeliyiz.
5.Yemek yerken peçete kullanmalıyız.
6.Yemek yiyecek olanlarla sofraya birlikte oturulmalı.
7. Yemeğe herkesle birlikte başlanmalı.
8.Tabağa yiyeceğimiz kadar yemek almalı.
9. Yemek yerken ağız şapırdatılmamalı.

2. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) komşuya ikramla ilgili bir hadisini bularak defterinize yazınız.

  • Cevap: “Komşusu açken tok yatan kimse bizden değildir.” (Hâkim, II, 15; Heysemî, VIII, 167)
    “Cebrâîl bana, dâimâ komşu hakkını tavsiye ederdi. Öyle ki ben, komşuları birbirine mîrasçı kılacak zannetmiştim!” (Buhârî, Edeb, 28 ).
    ”Çorba pişirdiğin zaman suyunu çok koy. Sonra da komşularını gözden geçir ve gerekli gördüklerine güzel bir şekilde ikrâm et!” (Müslim, Birr, 143) .
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry