6. Sınıf Tekno Artı Yayınları Hz. Muhammed’in Hayatı Ders Kitabı Sayfa 19 Cevabı
2017 – 2018 Eğitim Öğretim senesiyle birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen ders kitaplarından biri de “6. Sınıf Tekno Artı Yayınları Hz. Muhammed’in Hayatı Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Hatice ARICI tarafından kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görsellere önem verilmiş ve görsel tasarım Ümit YÜKSEL tarafından yapılmış. Ölçme – Değerlendirme bölümünde ise Tolga İNCE var.
“6. Sınıf Hz. Muhammed’in Hayatı Tekno Artı Yayınları Ders Kitabı Sayfa 19 Cevapları“nda önce sorular yazıldı daha sonra cevaplar verildi.
6. Sınıf Tekno Artı Yayınları Hz. Muhammed’in Hayatı Ders Kitabı Sayfa 19 Cevabı
1. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) Medine’ de toplumsal huzuru sağlamak için ne gibi çalışmalar yaptığını söyleyiniz.
- Cevap: Peygamberimiz Medine’ye hicret yaptıktan sonra bazı sözleşmeler yaparak Medine şehrinde önceden olan husumetlerin ve tatsızlıkların giderilmesini sağlamıştır.
Peygamberimiz ilk olarak Medine Sözleşmesini yapmıştır. Daha sonra ise Ensar ve Muhacirleri kardeş ilan ederek barış ortamı kurmuştur.
Fakirle,zengini zekat ve malda ortak yaparak eşitliği sağlamıştır.
Dinleri farklı olan insanlar arasında sözleşmeler imzalatarak toplumsal huzuru ve barışı sağlamıştır.
2. Araştırmanıza dayanarak Ravza-i Mutahhara’nın nerede bulunduğunu söyleyiniz.
- Cevap: Ravza-i Mutahhara, sözlük anlamı olarak “Temiz Bahçe” anlamına gelmektedir. Medine şehrinde Mescidi Nebevide bulunan Hz.Muhammed’in(sav) kabri ile minberi arasında kalan alandır.
Hz. Muhammed(sav) vefat ettiği evinin yerine defnedilmiştir. Hz. Muhammed (sav), “Evimle minberim arası, cennet bahçelerinden bir bahçedir.” demiştir. Bu nedenle buraya Ravza-i Mutahhara denilmiştir.
Düşünelim-Tartışalım: Hz. Muhammed (s.a.v.) niçin Medine’ye gelir gelmez Mescid-i Nebi’yi yapmıştır? Mescitler Müslümanların hayatında ne gibi bir öneme sahiptir?
- Cevap: Peygamberimiz, Müslümanları bir araya getirecek, ibadet edecekleri, siyasi ve askeri işlerin görüşüleceği ve eğitim öğretim faaliyetlerinin görüşüleceği bir mekana sahip olunması için Medine’ye gelir gelmez Mescid-i Nebi’yi yapmıştır.