6. Sınıf Tekno Artı Yayınları Hz. Muhammed’in Hayatı Ders Kitabı Sayfa 115 Cevabı
2017 – 2018 Eğitim Öğretim senesiyle birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen ders kitaplarından biri de “6. Sınıf Tekno Artı Yayınları Hz. Muhammed’in Hayatı Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Hatice ARICI tarafından kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görsellere önem verilmiş ve görsel tasarım Ümit YÜKSEL tarafından yapılmış. Ölçme – Değerlendirme bölümünde ise Tolga İNCE var.
“6. Sınıf Hz. Muhammed’in Hayatı Tekno Artı Yayınları Ders Kitabı Sayfa 115 Cevapları“nda önce sorular yazıldı daha sonra cevaplar verildi.
6. Sınıf Tekno Artı Yayınları Hz. Muhammed’in Hayatı Ders Kitabı Sayfa 115 Cevabı
A) Aşağıdaki soruların cevaplarını noktalı yerlere yazınız.
1. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) insanlarla samimi bir şekilde konuşması, onun peygamberlik görevine nasıl katkı sağlamıştır?
- Cevap: Peygamber Efendimiz insanlarla samimi bir şekilde konuşurdu. Bu şekilde konuşması da Peygamberlik görevini olumlu etkilemiş ve insanların kendisine inanmalarını kolaylaştırmıştır. İnsanlar O’na kolayca güvenmiş ve dinini kabul etmişlerdir.
2. Resulullah’ın (s.a.v.) konuşmalarında şakalara yer vermek konusundaki tutumu nasıldı?
- Cevap: Resulullah (s.a.v.), tebliğ ederken ya da bir vahyi açıklarken Kuranı Kerim konusunda ve iman konusunda asla şaka etmezdi. Kuranı Kerim’de şaka ile ilgili olarak tehdit dolu ayetler de yer almaktadır. Fakat Peygamber (a.s.)’ın peygamberlik vasıfları olduğu gibi beşeri vasıfları da vardı. Kendisi mescidde namaz sonralarında ashabının moralini yükseltmek için onlara şakalar yapardı. Peygamber (a.s.) asla yalan konuşmadığı için şakasında da ciddi bir kişiydi. Bu nedenle şakalaşırken de öğretici bir uslup kullanır ve konuyu dini hükümler üzerinde özetlerdi. Şakanın da sınırları bulunmaktadır. Kuranı Kerim ile Peygamber ile konusu din olan şakalar yapmak Allah’ın gazabını celp eder.
3. Empati ne demektir? Hz. Muhammed’in (s.a.v.) insanların duygularını anlama çabalarını bir örnekle açıklayınız.
- Cevap: Empati veya eşduyum, bir başkasının duyguları, içinde bulunduğu durum ya da davranışlarındaki motivasyonu anlamak ve içselleştirmek demektir. Kendi duygularını başka nesnelere yansıtmak anlamında da kullanılır. Empatinin zıt anlamlısı antipatidir.
B) Aşağıda verilmiş olan sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.
1. Aşağıdakilerden hangisi Hz. Muhammed’in (s.a.v.) konuşmasında samimi olmak için başvurduğu yollardan biridir?
A) Lafı dolandırarak asıl anlatmak istediğinden uzaklaşmak
B) Yabancı kelimeler kullanarak konuşmayı süslemeye çalışmak
C) Güzel konuşmak için kendini zorlamak
D) Maksadı ifade etmek için en sade kelimeleri seçmek
- Cevap: D