Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
6. Sınıf Sevgi Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları

6. Sınıf Sevgi Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 135-136

6. Sınıf Sevgi Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 135-136 Cevapları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Sevgi Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 135-136

[syf]6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sevgi Yayınları Çözümleri Sayfa 135[/syf]

Konu Değerlendirme 2

A. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D” yanlış olanların başına “Y” yazınız. Yanlış olduğunu düşündüğünüz ifadelerin doğru biçimlerini altlarındaki yerlere yazınız.

  • Cevap:

(D) 1. Kütle/hacim oranı, bir maddenin yoğunluğuna eşittir.
(Y) 2. Yoğunluk “V” sembolü ile gösterilir.
(D) 3. Yoğunluk birimi g / cm3tür.
(D) 4. Birbirine karışmayan sıvılardan yoğunluğu küçük olan sıvı, yoğunluğu büyük olan sıvının üstünde kalır.
(Y) 5. Buzun yoğunluğu, suyun yoğunluğundan büyüktür.

B. Aşağıdaki cümleleri, verilen sözcük çiftlerinin içindeki uygun kelimeyi seçerek tamamlayınız.

altta / üstte yoğunluğu / kütlesi ayırt edici / ortak dereceli silindir / cetvel aynı / farklı

  • Cevap:

1. Aynı hacme sahip farklı maddeler farklı yoğunluklara sahiptir.
2. Düzgün şekli olmayan bir katının hacmi dereceli silindir kullanılarak bulunabilir.
3. Yoğunluk saf maddeler için ayırt edici bir özelliktir.
4. Birbiri içerisinde çözünmeyen sıvılardan, yoğunluğu büyük olan sıvı altta toplanır.
5. Bir madde hâl değiştirdiğinde yoğunluğu değişir.

C. Aşağıdaki soruları cevaplandırınız.

1. Buz dağlarının suyun üzerinde yüzmesi, suyun hangi özelliği ile açıklanabilir?

  • Cevap: Suyun yoğunluğunun buzun yoğunluğundan fazla olması.

2. Bir bardak maden suyunun üzerinde buz parçalarının yüzmesinin nedeni ne olabilir?

  • Cevap: Buzun yoğunluğunun, maden suyunun yoğunluğundan küçük olması.

3. Düzgün şekli olmayan katı maddelerin hacimleri sıvı yardımıyla ölçülebilirken, çayın içine atılan küp şekerin hacmi ölçülemez. Bu durumun nedeni nedir?

  • Cevap: Küp şeker, su içerisinde çözüldüğü için ölçülemez.

4. Küçük bir toplu iğne suya atıldığında batarken tonlarca ağırlığa sahip bir geminin suda yüzebilmesinin nedeni nedir?

  • Cevap: Geminin yoğunluğu, iğnenin ve suyun yoğunluğundan küçüktür.

5. Birbirine karışmayan K, L ve M sıvıları aynı kaba konulduklarında görünümleri şekildeki gibi oluyor. Sıvıların yoğunlukları arasındaki ilişki nasıldır?

  • Cevap: L > K > M
[syf]6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sevgi Yayınları Çözümleri Sayfa 136[/syf]

Ç. Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız.

1. Birbirine karışmayan A, B ve C sıvılarını bir kap içerisine koyan Umut, sıvıların kap içerisinde aşağıdaki şekilde olduğu gibi durduğunu gözlemliyor. Umut, bu gözlemi ile aşağıdaki sonuçlardan hangisine ulaşabilir?

A. C maddesinin yoğunluğu en küçüktür.
B. A ve B maddelerinin yoğunlukları eşittir.
C. A ve C maddeleri B’den daha yoğundur.
D. A maddesinin yoğunluğu en küçüktür.

  • Cevap: A

2. Bu tabloya göre K, L, M ve N saf maddeleri için aşağıdakilerden hangisi kesinlikle söylenebilir?

A. Cisimlerin hacimleri eşittir.
B. Cisimlerin sıcaklıkları eşittir.
C. Cisimlerin kütleleri eşittir.
D. Cisimler, farklı maddelerden yapılmıştır.

  • Cevap: D

3. Yukarıda kütle-hacim grafiği verilen maddenin yoğunluğu kaç g/cm3‘tür?

A. 2
B. 3
C. 4
D. 5

  • Cevap: D

4. Kış aylarında bazı göllerin yüzeyi donsa bile göllerde yaşayan canlılar hayatlarını devam ettirebilirler. Bu durum suyun hangi özelliği ile açıklanabilir?

A. Su donarken hacmi azalır.
B. Su donarken yoğunluğu artar.
C. Su donarken kütlesi artar.
D. Su donarken yoğunluğu azalır.

  • Cevap: D

5. İçinde 120 cm3 su bulunan dereceli silindir hassas teraziye konulduğunda 150 gramı göstermektedir. Dereceli silindirin içine bir taş bırakıldığında silindir 150 cm3ü ve hassas terazi 210 gramı gösterdiğine göre taşın yoğunluğu kaç g/cm3 tür?

A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

  • Cevap: B

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Çözümleri Sevgi Yayınları Sayfa 135-136  ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry